Reteta delicioasa si rapida - Guguluf cu gem


Reteta delicioasa si rapida - Guguluf cu gem

Asa faci cel mai bun guguluf cu gem. Trebuie sa il incerci pentru ca ti se topeste in gura.

Ingrediente:

400 g făină, ½ linguriţă sare, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 25 g drojdie, 2 linguri lapte, 175 g unt, 100 g nucă, unt pentru uns, gem pentru umplutură, 5 nuci pentru decor.

Preparare:

Într-un vas, cerni făina şi în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduţ şi untul moale. La final, adaugi nuca măcinată.

Omogenizezi toate ingredientele pentru a obţine un aluat moale care se desprinde de pe degete. Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă şi torni aluatul. Îl laşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră. După coacerea şi răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos şi aşezi deasupra bucata de sus.
Decorezi cu gem şi jumătăţi de miez de nucă.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Placinta cu branza si iaurt - reteta care sa le placa mofturosilor

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

Tort Dobos ca la mama acasa! Asa faci cea mai gustoasa reteta din toate timpurile!

Prajitura pentru femeile ocupate: reteta usoara, rapida, ieftina si delicioasa

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri