Gulașul reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
In articol:
Rețetă de gulaș
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de gulaș, absolut delicios, în doar 9 pași simpli!
Ingrediente – gulaș
- 6 felii de bacon
- 2 kg carne de vită (mușchi)
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- un ardei gras roșu
- un ardei jalapeno
- 3 roșii
- 2 lingurițe de chimen
- o linguriță de boia de ardei dulce
- 250 ml vin roșu
- 4 căni de stoc de la carnea de vită (sau apă)
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru măcinat
- 4 morcovi
- 3 cartofi
- rădăcină de țelină
Rețetă delicioasă de gulaș, tocana tradițională a maghiarilor
Citeste si: Cum pregătești ravioli cu carne
Mod de preparare - gulaș
Pasul 1. Vom începe prin a tăia fâșii cele 6 felii de bacon, pe care ulterior le vom pune într-o oală mare, la foc mediu. Trebuie să ținem cont de faptul că este necesar să amestecăm, din când în când.
Pasul 2. Între timp, ne vom ocupa de prepararea cărnii de vită. Astfel încât, vom lua cele două kilograme de carne de vită (de preferat mușchi) și începem să o tăiem în cuburi mai mici.
Pasul 3. Ne întoarcem la bucățile noastre de bacon, care până în acest moment s-au gătit corespunzător și crocant, astfel încât a venit momentul să le scoatem într-un mic bol.
Pasul 4. În oala în care am gătit baconul, vom adăuga și cuburile de carne de vită. Ridicăm și nivelul focului, iar timp de aproximativ 15 minute, carnea noastră de vită se va găti, din când în când fiind nevoie să mai și amestecăm.
Pasul 5. Acum ne vom ocupa și de restul ingredientelor, după cum urmează: începem să tăiem două cepe în cubulețe mici, pentru a le carameliza, iar într-un castron mic, vom presa și trei căței de usturoi. La scurt timp, vom lua și carnea de vită din oală și o vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite.
Rețetă delicioasă de gulaș, tocana tradițională a maghiarilor
Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!
Pasul 6. În locul acesteia vom adăuga ceapa, pe care o vom găti timp de aproximativ 25 de minute, la foc mic-mediu, timp în care vom mai amesteca din când în când.
Pasul 7. Ne ocupăm și de tăierea unui ardei gras roșu și a unui ardei jalapeno, tot în cubulețe. Apoi vom tăia și trei roșii, însă de această dată în cubulețe mai mari. Acum a venit momentul ca peste cubulețele de ceapă, să adăugăm și roșiile, ardeiul gras și cel jalapeno, dar și usturoiul, pe care le vom amesteca pentru aproximativ 5 minute, cu ceapa care este deja călită.
Pasul 8. La scurt timp vom adăuga și bucățile de carne de vită, împreună cu 2 lingurițe de chimen, o linguriță de boia de ardei dulce, dar și bucățile crocante de bacon. Conținutul se gătește la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, moment în care vom turna și 250 de mililitri de vin roșu, 4 căni de stoc de la carnea de vită sau apă, 2 foi de dafin și sare și piper negru măcinat (după gust). Conținutul se amestecă până când toate ingredientele se vor combina uniform. Punem capacul și dăm focul mic-mediu, pentru încă o oră și jumătate.
Pasul 9. Între timp ne vom ocupa și de tăierea celor 4 morcovi, rondele, 3 cartofi, în cuburi mai mari, puțină rădăcină de țelină, tot în cubulețe, pe care le vom adăuga peste restul ingredientelor din oala care se află pe foc. Dacă doriți, puteți adăuga și un sfert de cană de pastă de tomate. Amestecăm și lăsăm preparatul să se gătească pentru încă 30 de minute, la foc mic spre mediu, iar apoi am terminat!
Gulașul este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Rețetă delicioasă de gulaș, tocana tradițională a maghiarilor
Citeste si: Rețetă ușoară de supă cremă de roșii. Este o variantă ușoară atunci când vrei ceva rapid de mâncare!