Rețetă de Sarailie. Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești


Sarailia reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Sarailie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Sarailie, preparată exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de  Sarailie

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Sarailie, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră și 30 minute

Timp de răcire  – 2 ore

Timp total  – 4 ore

Porții  – 14 persoane

Ingrediente – Sarailie

Ingrediente pentru Sarailie

  • 200 g unt
  • 200 g nuci
  • un pachet de foi pentru Sarailie sau de plăcintă

Ingrediente pentru sirop

  • 250 g zahăr granulat
  • 150 ml apă
  • un lime
  • un baton de scorțișoară

cea mai buna reteta de sarailie

Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 5 ingrediente!

Mod de preparare - Sarailie

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici, 200 de grame de unt. Introducem la cuptorul cu microunde bolul, timp de aproximativ un minut, pentru ca untul să se topească. Imediat apoi, scoatem bolul din cuptorul cu microunde și-l lăsăm deoparte, pentru a se răci. În acest timp, se va separa grăsimea de lichid.

Pasul 2.  Între timp, vom avea nevoie de 200 de grame de nuci, pe care le vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite, după ce ne-am uitat puțin prin ele, pentru a ne asigura că nu există părticele de coajă. Imediat ce ne-am ocupat de acest aspect, vom pune nucile într-un robot de bucătărie, pentru a le mărunți, timp de aproximativ o jumătate de minut. Atenție însă! Nu ne dorim ca nucile să se transforme în pulbere.

Pasul 3.  Acum că untul nostru s-a răcit, vom turna lichidul (fără grăsimea depusă), într-o oală de dimensiuni mici, pentru a-l încălzi puțin pe foc. Mai departe, vom avea nevoie de o tavă termorezistentă rotundă, pe care o vom unge cu puțin unt, din cel pe care tocmai l-am încălzit.

Pasul 4.  Acum a venit momentul să ne ocupăm de formarea preparatului nostru. Așadar, vom avea nevoie de un pachet de foi speciale pentru Sarailie sau puteți folosi și foi de plăcintă. Pentru a forma un rulou, trebuie să utilizăm o foaie. Așadar, așezăm câte o foaie pe o suprafață plată, pe care o vom stropi cu puțin unt încălzit, peste care vom împrăștia o mână de nuci mărunțite, însă este necesar să lăsăm un sfert de foaie, goală, pentru a o rula. Acum, ne vom folosi de un băț metalic pentru frigărui, pe care îl vom așeza în partea cu nuci și începem să rulăm toată foaia. După ce am terminat, din părți, vom aduce aluatul spre mijloc, de ambele părți, pentru a-l încreți și scoatem bățul de frigărui și-l așezăm în tavă. Procesul se continuă, până când s-a format un cerc din Sarailie.

cea mai simpla reteta de sarailie

Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de Fursecuri de Crăciun. Ușor de preparat cu cei mici

Pasul 5.  Untul cu care am rămas în oala noastră, îl vom mai încălzi puțin pe foc, până va deveni fierbinte, însă nu până va ajunge la punctul de fierbere. Imediat ce acest aspect a avut loc, vom lua oala de pe foc și vom turna untul în tavă, peste Sarailie.

Pasul 6.  Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru a ne asigura că va fi crocantă atât pe exterior, cât și pe interior.

Pasul 7.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea siropului. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom pune 4 linguri de zahăr granulat din cantitatea de 250 de grame, pentru a se carameliza. Atenție însă! Trebuie să amestecăm continuu, pentru că nu ne dorim să se ardă. În momentul în care zahărul s-a caramelizat, vom turna și 150 de mililitri de apă și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ un minut, timp în care mai amestecăm, iar apoi punem și restul cantității de zahăr, batonul de scorțișoară și 2 feliuțe de lime și mai fierbem până când siropul va deveni clar.

Pasul 8.  Imediat ce intervalul de timp a trecut, scoatem tava cu Sarailie din cuptor și am și turnat peste, siropul proaspăt preparat. Se lasă deoparte timp de aproximativ 2 ore, iar apoi rețeta este gata!

Sarailie  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de baclava

Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!

Rețetă de Fursecuri de Crăciun. Ușor de preparat cu cei mici

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri