Rețeta de gogoșari în oțet, fără fierbere


Iată cum poți pregăti cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără pic de conservant. Se prepară extrem de simplu și sunt delicioși.

Gogoșarii în oțet pentru iarnă sunt nelipsiți din orice cămară, iar acum este momentul perfect pentru a-i pregăti. Iată cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet pentru iarnă, fără fierbere și fără conservant.

Este o rețetă ardelenească de gogoșari în oțet, care s-a trnamsis din generație în generație. Pentru că sunt piețele pline de gogoșari, roșii, ardei kapia, castraveți și vinete, este momentul pentru conservele pentru toamnă.

Iată de ce ai nevoie pentru rețeta de gogoșari în oțet:

3 kilograme de gogoșari curățați de semințe și tăiați

350 de ml de oțet

250 de grame de zahăr

30 grame sare neiodată / kg de gogoșari.
Frunze de țelină, viță de vie, vișin și rădăcină de hrean.

Se spală bine gogoșarii și se curăță de cotoare și de semințe. Se taie în fâșii de cca 1 cm lățime. Se curăță o bucată de hrean și se taie în fâșii lungi.

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!

Într-un castron se amestecă oțetul cu sarea și cu zahărul. Se agită bine cu o lingură până se dizolvă sarea și zahărul. Nu se pune deloc apă.

Se așază feliile de gogoșar într-un castron încăpător peste care se pune amestecul de sare, zahăr și oțet. Peste, se așază 3 foi de dafin, o lingură de boabe de piper, una de boabe de muștar și fâșiile de hrean. Se amestecă ușor cu mâna, având grijă să nu se rupă fâșiile de gogoșar și se acoperă castronul cu un șervet de bucătărie sau cu o pungă de plastic. Se lasă timp de 12 ore, la temperatura camerei.

Gogoșari în suc propriu
Gogoșari în suc propriu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?

După 12 ore, gogoșarii și-au lăsat suficientă seamă pentru a fi așezați în borcane. Veți constata că s-au și înmuiat puțin și au aspectul de murături.

Se sterilizează borcanele și capacele la cuptor și se așteaptă să se răcească puțin, înainte de a pune gogoșarii. Se așază fâșiile de gogoșari, peste ei se pun câteva fâșii de hrean, apoi se toarnă zeama până sus. Se închid borcanele cu gogoșari și se depozitează într-un loc răcoros, până când vor fi consumate.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Brioșe delicioase cu afine. Papilele gustative vor fi in extaz!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

Rețetă de gulaş unguresc! Folosește aceste ingrediente dacă îl vrei ca la carte

Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri