Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor


Friptura de porc cu cartofi la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  friptură de porc cu cartofi la cuptor. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă friptură de porc cu cartofi la cuptor, preparată exact

pe gustul vostru.

 

Rețetă de Friptură de porc cu cartofi la cuptor

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  friptură de porc cu cartofi la cuptor, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!

Timp de pregătire  – 40 minute

Timp de preparare  – 2 ore

Timp total  – 2 ore si 40 minute

Porții  – 6 persoane

Ingrediente – Friptură de porc cu cartofi la cuptor

Ingrediente pentru friptura de porc

  • o bucată potrivită de mușchi de porc
  • o linguriță de chimion măcinat
  • o linguriță de coriandru
  • o linguriță de ghimbir măcinat
  • o linguriță de piper negru măcinat
  • o linguriță de boia de ardei
  • o linguriță de paprika
  • scorțișoară
  • cuișoare măcinat
  • praf de ienibahar
  • 3 linguri de miere lichidă
  • ulei de măsline

Ingrediente pentru cartofii la cuptor

  • 10 cartofi
  • ulei
  • 2 căței de usturoi
  • oregano uscat (după gust)
  • boia de ardei dulce (după gust)
  • fulgi de chili (după gust)
  • piper negru măcinat
  • sare
  • pătrunjel proaspăt

Ingrediente pentru servire

  • castraveți
  • roșii cherry
  • ardei grași
  • verdeață
  • un sos (la alegere)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de cartofi crocanti la cuptor

Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!

Mod de preparare - Friptură de porc cu cartofi la cuptor

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o bucată potrivită de carne de porc, mai exact, de mușchi de porc. Cu ajutorul unui cuțit special de carne, vom tăia mușchiul nostru de porc de la mijloc, pentru a subția grosimea acestuia. Imediat apoi, vom tăia bucata noastră de mușchi de porc în bucățele mai mici (după preferințe) și începem să le condimentăm cu sare pe ambele părți (după gust). Momentan, vom lăsa carnea la temperatura camerei, pe o farfurie, timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga câteva condimente, după cum urmează: o linguriță de chimion măcinat, o linguriță de coriandru, o linguriță de ghimbir măcinat, o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de boia de ardei, o linguriță de paprika, puțină scorțișoară și cuișoare măcinate, iar nu în ultimul rând, un praf de ienibahar. Peste toate aceste condimente, vom adăuga 3 linguri de miere lichidă, iar cu ajutorul unei linguri, le vom amesteca bine de tot. Amestecul obținut va ajunge în întregime pe bucățile noastre de mușchi de porc.

Pasul 3.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care am turnat câteva linguri de ulei de măsline (după gust), peste care vom așeza bucățile noastre de carne de porc. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.

Pasul 4.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom roti bucățile de carne, atât cât putem, prin uleiul de măsline din tavă, iar apoi, rând pe rând, le vom așeza pe o farfurie și le vom lăsa să se odihnească timp de aproximativ 15 minute, acoperită fiind cu o folie de aluminiu.

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea cartofilor la cuptor. Așadar, vom avea nevoie de   aproximativ 10 cartofi de dimensiuni potrivite, pe care   îi vom spăla bine de tot, îi vom curăța de coajă și îi vom tăia în jumătăți, iar apoi fiecare jumătate într-o altă jumătate, astfel încât să obținem niște cuburi mai mari. Imediat apoi, îi transferăm într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a-i condimenta.

friptura suculenta de porc cu cartofi crocanti la cuptor

Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!

Pasul 6.  Primul pas este reprezentat de adăugarea unei linguri de ulei peste aceștia, mai departe vom adăuga și 2 căței de usturoi zdrobiți în prealabil, puțin oregano uscat (după gust), boia de ardei dulce (după gust) și câțiva fulgi de chili (după gust), dar nu uităm nici de piper negru măcinat și sare, de asemenea, după gust. Cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, vom amesteca toți cartofii, astfel încât toate condimentele să ajungă pe suprafața lor.

Pasul 7.  Vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, peste care vom așeza hârtie de aluminiu, iar imediat apoi și cartofii, cât mai împrăștiați cu putință. De asemenea, o altă hârtie de aluminiu se va așeza și deasupra acestora, pentru a se găti mai repede. Atenție însă! Hârtia de aluminiu trebuie presată pe margini foarte bine.

Pasul 8.  Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 230 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După cele 20 de minute, scoatem tava de la cuptor și îndepărtăm hârtia de aluminiu de deasupra, apoi reintroducem tava la cuptor, pentru încă 15 minute. Între timp, tocăm puțin pătrunjel proaspăt și îl presărăm peste cartofi, imediat ce i-am scos de la cuptor.

Pasul 9.  Acum că toate preparatele rețetei noastre sunt gata, pe o farfurie putem așeza bucățele de mușchi de porc, cartofi și alături putem servi preparatul și cu câteva rondele de castravete proaspăt, roșii cherry, un sos (la alegere) și câteva fâșii de ardei gras, presărate de puțină verdeață, iar rețeta este gata!

Friptura de porc cu cartofi la cuptor  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de friptura suculenta de porc

Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Pui Milanez. Una dintre cele mai rapide rețete pentru cină!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Rețetă de Pui Milanez. Una dintre cele mai rapide rețete pentru cină!

Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri