Brioșele cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 24 bucăți
Ingrediente – Brioșe cu ciocolată
Ingrediente pentru brioșe
- 230 g făină
- 330 g zahăr granulat
- 80 g pudră de cacao
- 9 g bicarbonat de sodiu
- 6 g sare
- un pliculeț de praf de copt
- 200 ml lapte( la temperatura camerei)
- 200 ml apă caldă
- 60 ml ulei
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 300 g unt (la temperatura camerei)
- 80 g pudră de cacao
- o esență de vanilie
- 3- 4 căni zahăr pudră (în funcție de preferințe)
Ingrediente pentru decor
- biluțe de ciocolată
- diverse jeleuri (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 24 de brioșe.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!
Mod de preparare - Brioșe cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 230 de grame de făină, 330 de grame de zahăr granulat, 80 de grame de pudră de cacao, 9 grame de bicarbonat de sodiu, 6 grame de sare, un pliculeț de praf de copt. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul unui mixer.
Pasul 2. Așadar, chiar în același bol, peste ingredientele uscate, vom turna 200 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), alături de 200 de mililitri de apă caldă, 60 de mililitri de ulei, 2 ouă întregi (la temperatura camerei) și o esență de vanilie. Continuăm să amestecăm cu ajutorul mixerului, pentru ca ingredientele uscate să se combine uniform cu cele umede.
Pasul 3. Mai departe, vom avea nevoie de tăvi speciale pentru brioșe, în care vom așeza formele noastre de brioșe din hârtie. Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri mai mari sau a unei cupe mari de înghețată, vom lua din compoziția noastră și vom turna în fiecare formă în parte. Din această rețetă de brioșe cu ciocolată vor rezulta aproximativ 24 de brioșe, așadar, vom avea nevoie de 2 tăvi speciale pentru brioșe, pe care le vom introduce pe rând, în cuptor.
Citește și: Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți
Pasul 4. Brioșele se introduc la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 5. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei noastre de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care vom începe să îl mixăm, pentru a obține o textură cremoasă. Mai departe, vom adăuga și 80 de grame de pudră de cacao, dar și o esență de vanilie. Continuăm să amestecăm ingredientele adăugate până în acest moment. După ce untul s-a încorporat cu celelalte ingrediente, adăugăm și 3 sau 4 căni de zahăr pudră, în funcție de preferințe. Mixăm până când obținem o cremă de ciocolată densă.
Pasul 6. Acum că și brioșele sunt gata, vom scoate tăvile din cuptor, iar ulterior și brioșele din tăvi. Începem să ornăm brioșele cu cremă de ciocolată, cu ajutorul unui poș. Se decorează cu biluțe de ciocolată și diverse jeleuri (opțional), iar rețeta este gata!
Brioșele cu ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu portocale și cacao. Un desert delicios pentru întreaga familie