Reguli de bune maniere pentru o atitudine și o postură de lady

Reguli de bune maniere

Află din rândurile următoare care sunt cele mai importante reguli de bune maniere necesare pentru o femeie stilată.

Politețea este una dintre calitățile esențiale pe care orice femeie ar trebui să le dețină.

Pe lângă un machiaj potrivit pentru evenimentul la care participăm, care să ne pună în evidență trăsăturile, o ținută decentă și în același timp elegantă, care să se așeze frumos pe corp, este foarte important și comportamentul pe care îl adoptăm atunci când suntem prezenți la un eveniment important, dar chiar și în viața de zi cu zi. Bunele maniere sunt esențiale în societatea noastră, mai ales în zilele noastre, când există din ce în ce mai puține persoane ce respectă aceste reguli de bun simț, iar pentru a fi cu adevărat o femeie elegantă și rafinată, trebuie să știi cum
să te comporți în societate.

Deși unele lucruri pot părea prea sofisticate la început, acestea sunt de fapt un semn de respect atât pentru cei din jur, cât și pentru tine însăți.

În continuarea articolului vei descoperi câteva reguli esențiale de bune maniere pe care orice femeie ar trebui să le cunoască și să le respecte.

Fostul fotomodel, Dana Săvuică, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cât de importante sunt bunele maniere și a oferit câteva trucuri pentru a ne fi mai ușor să le adoptăm.

Reguli de bune maniere

Poziția corpului atunci când mergem

Citește și: Ce trebuie sa facă femeile la prima întâlnire. Care sunt regulile de bune maniere

Reguli de bune maniere

Reguli de bune maniere

[Sursa foto: freepik]

Din păcate, de-a lungul timpului, poziția corpului nostru a suferit anumite modificări. Cu toții avem tendința de a merge cu privirea în pământ sau de a ne aduce umerii în față.

Acest comportament bineînțeles că nu îi face cinste unei femei stilate. Așadar, este foarte important ca atunci când mergem pe stradă sau pășim într-o încăpere să mergem drepte, cu privirea înainte și cu umerii în spate.

În funcție de doza de feminitate, de ținută, de locul în care ne prezentăm, trebuie să avem și o atitudine și o mișcare, o postură potrivită. Atunci când mergem, poziția este fix dreaptă, umerii drepți, spatele drept.

Să nu vă sfiiți, chiar dacă aveți forme, să le arătați. Când vă întoarceți, nu vă întoarceți drept. Trebuie să aveți o delicatețe în mișcare. Atunci când vă întoarceți, țineți pentru o secundă privirea în spate .”, a precizat fostul fotomodel.  

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Un truc eficient care să ne ajute în corectarea poziției corpului este mersul cu o carte pe cap sau cu o coadă de mătură între umeri. Aceste două obiecte ne vor ajuta să ținem privirea înainte și spatele drept și ne vor corecta în același timp postura.

Mai mult decât atât, este foarte important ca atunci când mergem, întotdeauna un picior să fie în fața celuilalt, iar vârful piciorului să fie în permanență drept. În ceea ce privesc șoldurile, acestea trebuie să se miște într-un mod delicat.

Poziția corpului atunci când ne așezăm pe scaun

Reguli de bune maniere

Reguli de bune maniere

[Sursa foto: freepik]

Atunci când suntem invitați la o cină sau trebuie să luăm loc unde, este la fel de importantă și poziția pe care o adoptăm atunci când stăm pe scaun.

Așadar, specialistul în domeniu ne recomandă ca mai întâi să ne aranjăm ținuta, astfel încât să nu se șifoneze, iar ulterior să încercăm să simțim scaunul cu pulpele picioarelor, astfel încât să nu facem o mișcare prea bruscă.

Mâinile trebuie să fie în permanență așezate în mod delicat în poală, îndreptate spre partea dreaptă. Conform codului bunelor maniere, o femeie manierată nu gesticulează niciodată prea mult și nu face mișcări bruște cu mâinile.

De asemena, poziția picioarelor este la fel de importantă.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Putem să avem picioarele în unghi drept. Nu stați pe vârfuri, stați cu toată talpa pe sol. Dacă aveți pulpele mai pline sau chiar poate prea subțiri, încercați să alungiți puțin postura având piciorul drept puțin în față și aducându-l pe cel din stânga cu genunchii lipiți. Tot timpul genunchii adunați. Nu te apleca pe scaun !”, a explicat vedeta.

În cazul în care vrem să adoptăm poziția picior-peste-picior, este foarte important să ținem genunchii strânși, să executăm această mișcare într-un mod delicat și să ducem ușor piciorele spre dreapta.

Cum trebuie să fie ținuta unei femei manierate

Citește și: Care sunt bunele maniere la masă

Reguli de bune maniere

Reguli de bune maniere

[Sursa foto: pexels]

Ținuta este la fel de importantă precum comportamentul nostru atunci când vorbim despre maniere. O ținută neadecvată reprezintă o lipsă de respect pentru cei din jur. De asemenea, atunci când ești invitată la un eveniment în cadrul căruia este precizat un anumit cod vestimentar, este indicat să respecți pe cât posibil indicațiile respective.

Totodată, ținuta trebuie să fie bine proporționată. Așadar, în cazul în care optezi pentru o bluză mai decoltată în partea de sus, în partea de jos trebuie să pui o piesă vestimentară care să completeze ținuta într-un mod armonios, adică pantaloni sau o fustă până la genunchi. De asemenea, dacă optăm pentru o fustă mini, trebuie să compensăm în partea de sus și să nu ne luăm o bluză foarte decoltată.

 Citește și:

Lecția de bune maniere. Cum se servește ceaiul

Reguli de bune maniere când mergi în vizită

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies