Află din rândurile de mai jos cum să cureți corespunzător ușile de duș din sticlă!
Ușilor de duș din sticlă sunt destul de dificil de întreținut, dar cu trucurile potrivite poți îndepărta cu ușurință petele și poți reda transparența sticlei fără a apela la produse chimice agresive. Află din rândurile următoare cum să cureți ușile de duș din sticlă!
Cât de des trebuie curățate ușile de duș
Pentru a scăpa de acumularea depunerilor, ar fi ideal ca gospodinele să șteargă ușile de duș după fiecare utilizare. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza timpului, o curățare profundă o dată pe săptămână este esențială pentru a menține aspectul impecabil al sticlei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum să cureți ușile de duș din sticlă
Oțet alb
Oțetul alb este un agent natural eficient în îndepărtarea calcarului și a depunerilor de săpun pentru că are o aciditate crescută.
Așadar, pentru a prepara o soluție de curățare, ai nevoie de oțet alb distilat, apă distilată și detergent lichid de vase. Tot ce trebuie să faci este să amesteci în părți egale oțet alb și apă distilată într-o sticlă cu pulverizator, apoi să adaugi o linguriță de detergent lichid. Pulverizează soluția pe sticlă, începând de sus, și las-o să acționeze timp de cinci minute pentru a dizolva murdăria.De asemenea, este recomandat să folosești un burete non-abraziv sau o racletă pentru a îndepărta soluția, apoi să clătești cu apă curată și șterge suprafața cu un prosop din microfibră. Dacă dorești să folosești această soluție zilnic, o poți aplica după fiecare duș, cât timp sticla este încă umedă. Astfel, vei preveni acumularea murdăriei și vei păstra sticla strălucitoare mai mult timp.
Suc de lămâie
Citește și: Bomba ecologică ce pune în pericol viețile românilor! Dezvăluiri EXCLUSIVE- stirilekanald.ro
Însă, există o soluție de curățare a ușilor de duș mult mai delicată, mai precis suc de lămâie în loc de oțet. Acidul citric ajută la dizolvarea depunerilor, fiind la fel de eficient, dar având un miros mai plăcut. Astfel, trebuie să prepari o soluție din părți egale suc de lămâie și apă distilată într-o sticlă cu pulverizator. Adaugă o linguriță de detergent lichid pentru a îmbunătăți aderența soluției.
Pulverizează pe sticlă, lasă să acționeze cinci minute, apoi șterge suprafața cu un burete sau o racletă. Clătește cu apă și șterge sticla cu un prosop din microfibră pentru a preveni urmele. Sucul de lămâie poate fi folosit și zilnic pentru întreținerea ușilor de duș, la fel ca oțetul deoarece menține sticla curată și fără pete.Cum să menții ușile de duș curate mai mult timp
Așadar, pentru a scăpa cât mai rapid și ușor de murdăria ușilor de duș, șterge ușile de duș după fiecare utilizare cu o racletă sau cu un prosop din microfibră pentru a îndepărta apa și pentru a scăpa de petele care îți tot dau bătăi de cap. Păstrează o soluție de curățare la îndemână, fie pe bază de oțet, fie cu suc de lămâie, și aplic-o zilnic pentru întreținere. Înlocuiește săpunul solid cu gel de duș lichid, deoarece acesta nu reacționează la fel de puternic cu mineralele din apă. Dacă apa din locuința ta este dură, ia în considerare instalarea unui sistem de dedurizare a apei. Aceasta va reduce cantitatea de minerale care formează pete pe sticlă. Un duș curat nu doar că îmbunătățește aspectul băii, dar oferă și o experiență mai plăcută de fiecare dată când îl folosești.