Recomandari pentru cardiaci, pe timp de canicula


In general, in timpul zilelor caniculare cardiacii trebuie sa urmeze aceleasi indicatii ca si persoanele sanatoase, cu cateva precautii suplimentare, mai ales in ceea ce priveste dozele medicamentelor administrate.

In zilele in care temperatura depaseste 35°C, evitati sa iesiti din casa. Cea mai periculoasa perioada este cea de la amiaza, cand soarele este foarte puternic;

Chiar daca ramaneti acasa, nu faceti eforturi mari, pentru a nu suprasolicita inima;

In cazul in care este vorba de o urgenta si trebuie sa iesiti in timpul zilei, imbracati-va adecvat, si anume, cu haine lejere, deschise la culoare, din bumbac, evitandu-le pe cele sintetice care nu absorb transpiratia. De asemenea, este foarte important sa aveti capul acoperit cu o palarie, sapca sau chiar o umbreluta de soare!

Nu uitati, in cazul in care iesiti, sa luati o sticla de apa sau suc. Este bine sa evitati bauturile carbogazoase dulci, cafeaua si alcoolul;

In timpul zilei, pentru a mentine o temperatura scazuta in locuinta (daca nu aveti aer conditionat), este bine sa stati cu geamurile inchise. Seara, cand se racoreste, aerisiti incaperile.

Sursa: farmacia ta


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri