Direcția de Sănătate Publică București a anunțat luni că rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie.
In articol:
Rata de incidență în București a ajuns luni la 3,46 la mie, conform anunțului făcut de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 14 zile, cazurile de COVID-19 s-au diminuat considerabil.
Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București
Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București, astfel că în curând anumite restricții vor putea fi ridicate. Cu toate acestea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, îi atenționează pe cetățeni și îi roagă să fie vigilenți în continuare.
„În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a declarat Alin Stoica.
Alin Stoica precizează că rata de 3,5 la mie este în continuare una mare, astfel că trebuie să avem cu toții grijă atunci când părăsim locuința.
Citeste si: Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
rata de incidență în ultimele 14 zile a scăzut în București sub 3,5 la mie[Sursa foto: PixaBay]
„Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a precizat prefectul Capitalei.
Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"
După ce Direcția de Sănătate Publică va confirma scăderea cazurilor sub 3,5 la mie în București, atunci se vor lua măsuri în ceea ce privește restricțiile.
rata de incidență a scăzut la 3,46 în București[Sursa foto: PixaBay]
„Vom convoca imediat Comitetul pentru Situații de Urgență și vom constata lucrul acesta și vom clarifica măsurile care se iau”, a mai spus Alin Stoica.
„Închiderea magazinelor mai devreme și limitarea deplasarilor în afară locuinței, ambele măsuri au că scop limitarea contactelor în grupuri mari, alomerari și contactele frecvente între oameni”, a completat Alin Stoica.