Răsturnare de situație! Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul


Anunțul de ultimă oră făcut de Raed Arafat, după ce s-au aflat noile măsuri restrictive, începând din data de 1 august.


In articol:

Guvernul a renunțat la măsurile suplimentare pentru plaje, care le permiteau numai soților o distanță mai mică de doi metri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat miercuri că în hotărârea pentru modificarea şi completarea anexelor HG privind prelungirea stării de alertă adoptată în şedinţa de guvern nu s-a mai introdus propunerea privind distanţarea socială pe plajă.

Citeste si: "Nu există Covid-19" Ce spun specialiştii despre această afirmaţie periculoasă?

 

„Măsurile prevăzute la punctul 4 se stabilesc pentru unităţile administrativ-teritoriale, în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului şi sau un număr în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2. Operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în spaţiile prevăzute la punctul 3 au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi.

Citeste si: Alexandru Rafila, precizări importante despre coronavirus. „Se transmite și în spațiile deschise...”

Aceleaşi reguli se aplică şi la locurile unde se desfăşoară jocurile de noroc. Care e diferenţa între cele două prevederi? Cea cu mască, decizia se ia la nivel judeţean, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică. În privinţa intervalelor orare, ceea ce înseamnă că se poate limita până la o anumită oră activitatea în amplasamente, cum am dat exemplele înainte, se ia la propunerea fie a grupului tehnico-ştiinţific din cadrul comitetului naţional fie a comitetului judeţean dintr-un anumit judeţ sau al municipiului Bucureşti şi se aprobă ca decizie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi devine obligatorie. Astea sunt cele două măsuri care sunt luate prin hotărâre.

Citeste si: Noi măsuri restrictive de la 1 august! Lista completă

Urmează bineînţeles să aibă loc o şedinţă a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial-administrative unde se va aplica restricţia de orar de lucru sau de activitate a unor amplasamente, şi acest lucru urmează să aibă loc cel mai probabil mâine. Deci cam astea sunt cele două decizii”, a transmis Raed Arafat după ședința de Guvern.

 

Distanțarea socială pe plajă

Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul
Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul

Raed Arafat a vorbit și despre măsura de distanțare socială pe plajă. Conform acestuia, „s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiţia ca ele să fie respectate”.

„După cum aţi văzut, nu mai este în hotărârea de guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, a fost discutată, inclusiv în grupul de suport tehnico-ştiinţific, însă după analiza actelor normative care deja există, ordinul ministrului sănătăţii în acest sens, s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiţia ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în hotărârea de guvern o prevedere pentru plaje, dar bineînţeles este posibil să se vină cu alte prevederi pentru anumite amplasamente din zona plajelor şi din zona litoralului şi din alte zone din alte judeţe care să stabilească exact orarul de lucru şi care sunt restricţiile şi condiţiile acolo”, a adăugat șeful DSU.


Citește și:

Alexandru Rafila, precizări importante despre coronavirus. „Se transmite și în spațiile deschise...”

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

"Nu există Covid-19" Ce spun specialiştii despre această afirmaţie periculoasă?

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 1 noiembrie 2020. Nativii zodiei Leu se simt singuri!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri