Pune pe masa de Craciun Rillette de porc 


Este o pasta rustica din carne de porc pe care o poti face din orice tip de carne, chiar si organe. O poti tine la borcane si este un aperitiv ideal pentru masa de Craciun.

Ingrediente:

500 gr fleica de porc carnoasa
1 lingurita generoasa sare mare
2 varfuri cutit nucsoara macinata
2 varfuri cutit ienibahar macinat
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 foaie dafin
50 ml vin alb sec
50 ml supa de pui
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 lingura untura (de rata, gasca sau porc)

Mod de preparare:

1. Se alege o bucata de fleica carnoasa, cu o proportie de minim 1/3 si maxim 1/2 grasime, iar restul carne. Daca nu gasiti decat o fleica foarte grasa, fara prea multa carne, completati cu ceafa de porc ca sa aveti aceasta proportie (ochiometric). Reteta nu se poate face cu carne macra.
2. Se taie carnea bucati de 2 cm. Se presara cu sare, piper, cimbru, nucsoara, ienibahar si se amesteca bine. Se acopera si se tin la frigider pana a doua zi.
3. A doua zi se toaca marunt ceapa si se soteaza in untura pana se inmoaie foarte bine. Se adauga peste ea supa si vinul. Se trage oala de pe foc si se amesteca carnea.
* am folosit supa de porc ramasa de la fierberea capului; se poate folosi orice supa de carne
4. Se mutat carnea intr-un vas care merge la cuptor si cuprinde carne. Introduceti dafinul printre bucatile de carne. Se sigileaza bine vasul cu folie de aluminiu si daca aveti puneti si capac.
5. Dati vasul la cuptor pentru aprox. 3 ore la 140C. Puteti verifica carnea oricand (puteti incepe verificarea dupa 2 ore) in acest timp, dar sa fiti atenti sa sigilati cu folie dupa fiecare verificare. La final grasimea de pe carne va fi topita si carnea va fi atat de moale incat se va desface usor in fasiute.
6. Turnati tot ce e in vas intr-o strecuratoare pusa deasupra unei oale.
7. Carnea se desface fasiute folosind doua furculite.
8. Lichidul de pe carne se trece printr-o sita fina sau tifon ca sa se filtreze si sa ramana curat. Se pune la fiert la foc mediu cam 10 minute, cat sa se evapore sucul lasat de carne si sa va ramana doar grasimea.
9. Puneti fasiutele de carne intr-un robot de bucatarie. Adaugati grasimea si mixati scurt la viteza medie, doar cat sa se marunteasca omogen toata carnea. Gustati compozitia de sare si condimente si mai adaugati daca vi se pare ca mai trebuie.
10 Puneti pasta in borcane sau caserole cu capac. Turnati un strat subtire de untura fierbinte topita deasupra ca sa sigilati continutul, astfel va rezista mai mult. Pastrati la frigider. E mai bun dupa minim 3 zile de la preparare. Se serveste la temperatura camerei cu paine prajita, castraveti murati, ceapa sau masline.

Sursa: e-retete.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Duminica, la „Asta-i Romania!”; Ingeri printre oameni

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri