Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar masa plină cu bucate abia așteaptă să fie umplută, motiv pentru care toată lumea se pregătește așa cum știe mai bine.
Elena Merișoreanu, una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară, de la noi din țară, se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, având o frumoasă familie. Cu toate acestea, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă din acest an, artista nu a uitat nici de trucurile pe care le folosește în fiecare an, atunci când pregătește faimoasele sărmăluțe de Crăciun, trucuri despre care a și vorbit recent.
Ce trucuri folosește Elena Merișoreanu, atunci când prepară sarmalele de Crăciun
Recent, aceasta a acordat un interviu în care a vorbit despre cum obișnuiește să pregătească un preparat tradițional românesc, pentru masa de sărbători, atunci când în jurul ei se adună familie, prieteni și diverse cunoștințe. Astfel, Elena Merișoreanu a dezvăluit câteva trucuri care țin de prepararea tradițională a... sărmăluțelor de Crăciun! Interpreta de muzică populară ține seamă de mai multe lucruri, atunci când le pregătește, printre care se află și proporțiile de carne și orez pe care le adaugă în umplutură, nu uită să adauge pe lângă sărmăluțe și câteva bucățele de slănină afumată, condimente alese,
varza fiind înainte pusă la desărat în câteva ape schimbare, dar și gătirea inițială pe aragaz, iar apoi la cuptor."Pentru sarmalele de Crăciun, pe care și eu le prepar, în fiecare an, pentru familie, am mici secrete, pentru un gust delicios. Rețeta am învățat-o de la mama mea, este cea clasică, însă mai am și mici trucuri.
De pildă, pun mai multă carne și mai puțin orez, am văzut că alte gospodine fac de fapt invers.
Iar, printre sarmale, când le pun la fiert, strecor și bucățele de slăninuță afumată.
Ca mirodenii, adaug cimbru, busuioc și mai puțin piper. Musafirii vor mai cere o porție, atât de gustoase sunt!(...)
Aveți grijă la varză! Înainte de a folosi foile, trebuie să le puneți la desărat, timp în care schimbați apa de mai multe ori. Și nici în compoziție să nu adăugați multă sare. Eu le fierb inițial pe aragaz, apoi le bag la cuptor. De obicei, în vreo 3 ore sunt gata preparate.”, a declarat Elena Merișoreanu, conform click.ro.