Chef Cristi Dobre propune o reteta speciala pentru masa de Revelion 2017: pulpa intreaga de berbecut la cuptor.
Pulpa intreaga de berbecut la cuptor (pentru petrecere de 8-10 persoane)
Alegem 2 pulpe de berbecut- 1 kg sau 1.5 kg fiecare pe care le dam bine cu sare de mare neiodata si apoi le impanam cu slanina afumata de casa si usturoi.
Luam o tava adanca in care adaugam 2 cepe taiate in 4, 2 – 3 capatani de usturoi, o lingurita de ghimbir ras, 1 ardei iute tocat felii, 100 ml de ulei, 2 rosii taiate pe jumatate, 500- 700 ml de apa. Apoi asezam deasupra ingredientelor cele 2 pulpe de berbecut.
Setam cuptorul la 160 de grade, introducem tava la cuptor timp de o ora. Dupa 30 de minute, stropim pulpele cu sosul din tava. Repetam acest procedeu la fiecare 10 minute timp de jumatate de ora.