Prognoza meteo pe două săptămâni! Cum va fi vremea până la finalul lunii


Ce anunță meteorologii pentru următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea pentru fiecare zonă a țării în parte, potrivit ANM.


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea pentru fiecare regiune în parte, pentru perioada următoare. Vremea va continua să fie caldă și în această săptămână, maximele urmând să atingă 30 de grade Celsius în unele zone ale țării. Vezi cum va fi vremea pe 15 septembrie 2020.

Spre finalul lunii septembrie urmează o răcire a vremii, iar chiar și așa, specialiștii estimează o vreme caldă cu maxime de 25- 26 grade Celsius, potrivit meteoromania.ro.

Banat
Vremea va fi călduroasă și în general frumoasă, până în data de 17 septembrie, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade.

În zilele de 18, 19 și 20 septembrie va urma o răcire semnificativă și o schimbare în aspectul vremii, astfel că maximele termice, mediate regional, vor fi de 20- 22 de grade. Până în 25 septembrie se va încălzi ușor, cu maxime ce vor urca, în medie, la 26 de grade, însă în ultimele două zile de prognoză vor coborî spre 22 de grade.

Minimele în Banat se vor menține constante până la sfârșitul primei săptămâni, cu medii de 14- 16 grade, vor scădea în weekend la valori mediate în jurul a 10 grade, apoi vor intra pe o tendință de

creștere, asfel că în a doua săptămână se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie și din nou în intervalul 22–27 septembrie.

Citeste si: Vremea de marti, 15 septembrie 2020. Anunțul ANM: Temperaturi prietenoase!

Prognoza meteo
Prognoza meteo pe doua saptamani[Sursa foto: PixaBay]

Crișana

În primele zile de prognoză vremea va fi călduroasă la amiază, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade, însă, în intervalul 16–20 septembrie se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va fi de 20 de grade. Din 20 și până în 25 septembrie regimul termic va marca o creștere treptată, la valori medii de 26 de grade, apoi va intra din nou într-un proces de scădere, spre medii de 22 de grade.

Temperaturile minime se vor situa, în Crișana, în medie, în jurul a 14 grade pe intervalul 14–17 septembrie, apoi vor scădea la medii de 8 grade în 19, 20 și 21 septembrie, iar până la finalul intervalului, mediile regionale vor fi cuprinse între 10 și 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, precum și în intervalul 23–27 septembrie.

Citeste si: Meteorologii avertizează! Un fenomen extrem din Oceanul Atlantic va schimba clima Europei?

Transilvania

În primele patru zile de prognoză, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa peste normele climatologice specifice acestei perioade, cu medii în jurul a 28 de grade. În 18, 19 și 20 septembrie se va răci accentuat, asfel că media maximelor va fi de 18 grade, apoi se va încălzi ușor până în data de 25 septembrie când vor urca la valori de 24 de grade.

Finalul de interval va aduce o răcorire ușoară, la medii diurne de 22 de grade. Regimul termic nocturn va fi constant până în 18 septembrie, la medii de 12 grade, apoi va scădea la 6 grade în intervalul 19 – 21 septembrie, iar ulterior se va situa, în medie, între 8 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

Maramureș

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme frumoasă și caldă, asfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 29 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor de 18- 20 de grade, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 24 de grade.

În ultimele zile se va răci din nou, astfel că media maximelor va ajunge la 21 de grade. Temperaturile minime se vor menține în jurul mediei de 14 grade până în data de 19 septembrie, când vor scădea semnificativ la medii de 6 grade, regim ce nu va varia decât din 22 septembrie când vor crește treptat, până la valori mediate în jurul a 10 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 17 septembrie și din nou în 26 și 27 septembrie.

În Moldova, maximele ating 30 de grade în septembrie

Moldova

Primele zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime mediate regional, între 28 și 30 de grade. În 18, 19 și 20 septembrie se va răci brusc, iar media maximelor va coborî până la 18 grade, dar după acest interval, va urma un proces de încălzire treptată, spre maxime, în medie, de 22- 24 de grade. Valorile minime se vor situa, mediat, în jurul a 14 grade pe intervalul 14–18 septembrie.

În 19, 20, 21 și 22 septembrie regimul termic nocturn, în medie regională, va fi de 8- 9 grade, iar până la finalul prognozei se estimează că va ajunge la 10- 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului șansele de ploaie vor fi scăzute.

Dobrogea
În intervalul 14–17 septembrie, vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu maxime mediate în jurul a 28 de grade. După aceea se va răci semnificativ, cu cele mai reci zile în 19 și 20 septembrie când media maximelor va fi de 20 de grade, dar din 21 septembrie și până la finalul intervalului se va mai încălzi ușor, iar regimul termic diurn, mediat regional, va fi de 22- 24 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în primele 5 nopți când se vor situa, în medie, în jurul a 17 grade. Până în 20 septembrie se va resimți o răcire majoră, la medii termice de 11 grade și apoi vor crește treptat spre 14- 15 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, doar în 18 septembrie vor fi posibile ploi slabe pe arii restrânse.

Muntenia
Intervalul de prognoză va începe, cu vreme frumoasă și caldă, chiar călduroasă la amiază, în special la câmpie. Până în data de 17 septembrie mediile maximelor se vor situa în jurul a 30 de grade. După acestă dată și până în 21 septembrie valorile termice vor marca o scădere, astfel că media acestora va ajunge la 20 de grade. Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24- 26 de grade.

Regimul termic nocturn va avea un treseu asemănător, astfel că, în perioada 14 – 18 septembrie mediile minimelor se vor situa în jurul a 15 grade, apoi vor suferi o scădere spre 8 grade în 20 septembrie și vor crește ușor până la finalul prognozei spre valori, estimate mediat, de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu excepția zilei de 18 septembrie când acestea se pot semnala cu caracter local.

Cum va fi vremea la munte la final de septembrie

Oltenia

Vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime ce se vor situa, mediat regional, în jurul a 30 de grade, până în 17 septembrie. Ulterior acestei date, pe intervalul 18 – 21 septembrie, se va răci semnificativ, astfel că temperaturile se vor situa în jurul normelor și ușor sub acestea, cu medii de 20- 22 de grade. Din 22 septembrie vremea se va ameliora ușor sub aspect termic, astfel încât mediile maximelor vor fi între 23 și 25 de grade.

Citeste si: Vremea de marti, 15 septembrie 2020. Anunțul ANM: Temperaturi prietenoase!

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative în perioada 14–18 septembrie când media regională se va situa în jur de 16 grade, însă va scădea accentuat și se va situa între 8 și 10 grade în 19, 20, 21 și 22 septembrie. Până spre sfârșitul prognozei se estimează o creștere treptată a valorilor minime, la medii de 12 grade. Ploile vor lipsi pe aproape tot parcursul intervalului, doar în data de 18 septembrie vor crește șansele de apariție a acestora.

La munte
În primele 4 zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10- 12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14 -16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade.


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de marti, 15 septembrie 2020. Anunțul ANM: Urmează zile însorite!

Povestea de dragoste dintre Cosmin Seleși și Irina - de la întâlnirea la un semafor, la cererea de căsătorie într-o garsonieră

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Meteo România- un val de aer tropical din Africa va face prăpăd în țară!

Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Nu am pe nimeni.” Vlad Gherman a rămas de unul singur, după plecarea Oanei Moșneagu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri