Rozmarinul este recunoscut pentru activarea şi îmbunǎtǎţirea funcţiilor digestive si în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare (este colagog, facilitând evacuarea bilei).
Ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal, fortifica organismul slabit, incetineste procesul de imbatranire si te energizeaza, mai ales in perioadele cand trebuie sa mananci mai putin.
Ceaiul de rozmarin calmeaza tulburarile gastrice si ajuta functionarea optima a ficatului. De asemenea, ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal lenes si te ajuta cand tii o dieta mai severa. Fierbe cel mult un minut 20 g de frunze in 250 ml de apa. Serveste doua sau trei cescute pe ziIntrebuintari principale ale ceaiului de rozmarin:
Uz intern: colici abdominale, dispepsii, reumatism, astenie, surmenaj fizic si intelectual, tonifierea organismului, balonari si afectiuni gastro- intestinale, anorexie, afectiuni hepatice si renale.
Ceai de rozmarin pentru uz extern: reumatism, reconfortarea organismului.
Mod de preparare:
Uz intern: se prepara infuzie din 1 lingurita frunze la o cana cu apa clocotita.
Uz extern: se prepara decoct din 1 lingura frunze la o cana cu apa.Mod de administrare:
Uz intern: se beau 2 cani cu pe zi.
Uz extern: se aplica comprese cu decoctul.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro