Primul job este o aventură - cum să te pregătești de interviu, chiar dacă e un job în videochat

Primul job este o aventură - cum să te pregătești de interviu, chiar dacă e un job în videochat
Primul job este o aventură - cum să te pregătești de interviu, chiar dacă e un job în videochat

Orice tânără care se hotărăște că este timpul să își înceapă activitatea în câmpul muncii începe aventura.

Vânează posturile care i se par potrivite, merge la interviuri, aplică în stânga și în dreapta. Uneori durează mai mult decât crede pentru a primi și o ofertă de job. Ce faci greșit? Emoțiile ar putea trăda că nu ești pregătită.

 

Primul interviu

 

La primul interviu, fie că vorbim despre cel în cadrul unui videochat studio Bucuresti sau orice alt domeniu, este bine să exersezi cum să îți ții în frâu emoțiile. Ar putea fi de mare ajutor exercițiile de respirație, un moment de meditație.

 

Zâmbește! Oricine știe, aparent suntem mai atrași de persoanele care zâmbesc și se fac plăcuți, decât de cei care evită contactul vizual sau sunt prea serioși. Desigur, indiferent de tactica pe care o aplici s-ar putea ca emoțiile tale să fie acolo, citite pe chipul tău. Însă contează cum faci față acestui val de stări.

 

Specialiștii în HR - în cadrul firmelor sau companiilor care se respectă, există o echipă de recrutori și de specialiști HR - sunt atenți și la limbajul nonverbal. Se prea poate să ți se citească pe chip entuziasmul de a fi acolo sau poate contrariul. Așadar, validează-ți sentimentele și stările, însă controlează modul în care acestea te distrag de la conversație.

 

Primul job

 

Primul job vine, de cele mai multe ori, cu un car de emoții și cu un entuziasm enorm. Ai reușit să convingi că, deși nu ai experiența necesară, ești dornică să pornești pe acest drum al cunoașterii, lăsându-te ghidată de echipa din care vei face parte.

 

Primul job vine și cu nenumărate momente de stângăcie. Ești tentată să ceri măriri de salariu încă din prima lună. Te compari cu cei care au vastă experiență din echipa din care faci parte. Invidiezi pe cei din jur și uiți să te integrezi. Sau dacă o faci începi să devii părtinitoare și să alegi din ce grup să faci parte.

 

Adevărul este până când nu treci prin câteva etape care să te maturizeze pare că nimic nu îți poate fi o bună lecție de viață. Îți va fi de ajutor, spre exemplu, dacă ajungi să faci parte dintr-un studio videochat. Aici nu se prea găsesc echipe mixte, vorbim despre grup de fete care lucrează în ture. Astfel, te vei întâlni mai des cu cele care fac aceeași tură cu tine. Ești tu între fete ca într-un grup de prietene. În plus, trainingul oferit este de mare ajutor fetelor să treacă de etapa de început cu brio.

 

Prima zi de job

 

Dacă ar fi să căutăm un așa da, așa nu, un soi de ghid despre ce să facem și ce să nu facem în prima zi la job, ar fi multe capitole. Acum că ai trecut de etapa interviului crezi că lumea e a ta. Ei bine, poziția ta încă este fragilă. Tot mai mulți angajatori preferă să opteze pentru o perioadă de probă, până când vor lua concret o decizie de a angaja pe cineva. În plus, contractele pot fi mai degrabă pe perioadă determinată.

 

Nu porni de la ideea ce le știi pe toate și trebuie doar să demonstrezi celorlalți asta. De altfel, chiar și dacă ești o persoană cu experiență într-un domeniu, fiecare loc are propriile sale reguli, nu-i așa? Lasă-te învățată, fii deschisă la nou, fii curioasă și pune întrebări. Nu doar că întrebările nu sunt niciodată greșite, însă îți vor satisface și curiozitățile, vei cunoaște mai bine pe cei din jur, sunt motiv de a porni o discuție și astfel îmbrățișezi mai tot ce ți-ai dori în prima ta zi la job.

 

Fie că vorbim despre angajare la videochat sau nu, prima zi, primul interviu și așa mai departe înseamnă de fiecare dată o experiență a emoțiilor. Pe măsură ce înveți despre tine cum să le stăpânești sau cum să le transformi în ceva constructiv, ai toate șansele să te faci plăcută de la prima întrevedere. Problema multora este că încearcă să pară ceea ce nu sunt, din disperarea de a puncta că ar putea să se integreze foarte bine într-o echipă. Se pare însă că a fi tu, sinceră, înseamnă mai multe șanse să fii aleasă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies