Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Rejuvelac-ul este o bautura fermentata, ce contine bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari incoltite, inclusiv grau, secara,quinoa sau hrisca (atentie, folositi doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot incolti).

 

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.
Ingrediente (4 portii)
2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa
Preparare
Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.
Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.
Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale.
Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.
In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.
Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Informatii nutritionale aproximative
Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame
Sursa: viataverdeviu.ro

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.

Ingrediente (4 portii)

2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa

Preparare

Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.

Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.

Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.

Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.

In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.

Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.

Informatii nutritionale aproximative

Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame

Sursa: viataverdeviu.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Ce mesaj i-ar fi transmis Mălina Guler iubitului ei înainte să se stingă din viață. Ce s-ar fi întâmplat cu ea înainte de tragicul eveniment

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul