Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!
Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Rejuvelac-ul este o bautura fermentata, ce contine bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari incoltite, inclusiv grau, secara,quinoa sau hrisca (atentie, folositi doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot incolti).

 

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.
Ingrediente (4 portii)
2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa
Preparare
Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.
Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.
Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale.
Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.
In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.
Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Informatii nutritionale aproximative
Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame
Sursa: viataverdeviu.ro

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.

Ingrediente (4 portii)

2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa

Preparare

Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.



Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.

Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.


Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.

In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.

Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.

Informatii nutritionale aproximative

Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame

Sursa: viataverdeviu.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies