Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!


Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Rejuvelac-ul este o bautura fermentata, ce contine bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari incoltite, inclusiv grau, secara,quinoa sau hrisca (atentie, folositi doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot incolti).

 

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.
Ingrediente (4 portii)
2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa
Preparare
Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore.
Verificati periodic sa nu se altereze.
Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.
Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.
In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.
Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Informatii nutritionale aproximative
Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame
Sursa: viataverdeviu.ro

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.

Ingrediente (4 portii)

2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa

Preparare

Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de

24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.

Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.

Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.

Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.

In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.

Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.

Informatii nutritionale aproximative

Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Anamaria Prodan vorbește despre un posibil iubit: “Am nevoie să fiu ținută în brațe”

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Raluca Bădulescu, declaraţii emoţionante despre relaţia cu Botezatu: “E regele meu soare”

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman s-au împăcat? Cei doi s-au fotografiat împreună

Irisha și Marilena Cuciurean au întors toate privirile la petrecerea de botez a fiului lui Culiță Sterp

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri