Prepara-ti o prajitura desteapta! Este gata in mai putin de o ora!


Prepara-ti o prajitura desteapta! Este gata in mai putin de o ora!

Gradul de dificultate al acestei prajituri este unul redus, asa ca iti va fi usor sa o faci.

 

Ingrediente
1 litru lapte
9 oua
200 g faina
200 g unt topit
250 g zahar
5 pliculete zahar vanilat
1 esenta vanilie
putina sare
Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.
Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.
Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.
Punem si esenta.
Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.
Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade. Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi.
Se serveste pudrata cu zahar.
Sursa: Gustos.ro

Ingrediente

1 litru lapte
9 oua
200 g faina
200 g unt topit
250 g zahar
5 pliculete zahar vanilat
1 esenta vanilie
putina sare

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.



Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.

Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.

Punem si esenta.

Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.

Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade. Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi.

Se serveste pudrata cu zahar.

Sursa: Gustos.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri