Nu este tocmai o pizza (nu contine faina sau ou ca varianta originala), insa arata ca pizza, este cel putin la fel de gustoasa si in plus, sanatoasa si satioasa.
Ingrediente
Blat
– o conopida medie de la care folosim numai inflorescentele
– o jumatate de cana de drojdie inactiva (nutritionala)
– o capatana de usturoi
– o lingurita de sare neiodata
– doua lingurite praf de ardei iute/dulce dupa preferinte
– doua linguri ulei de masline presat la rece
Topping si sos
– cateva frunze de oregano
–
cateva rosii uscate – 5-6 bucati tinute la hidratat
– o rosie medie
– o lingurita de praf/fulgi de ardei chilli
– doua linguri zeama de lamaie
– cateva rondele de ceapa verde
– 2-3 bucati ciuperci (de genul Pleurotus)
-o mana de salata rucola
Preparare
Pentru blat: se amesteca toate ingredientele intr-un blender (trebuie sa fie suficient de puternic pentru a transforma buchetelele de conopida intr-un amestec omogen –
noi folosim si recomandam Thermomix) si se proceseaza pana se obtine o pasta suficient de groasa si omogena – ca un fel de plastelina. Se intinde pe tava cuptorului/deshidratorului in forma dorita si se lasa in jur de 8 ore la deshidrator (peste noapte) sau 1.5-2 ore in cuptor pana capata o usoara culoare ruginie.
Sos: se amesteca rosia, cu rosiile deshidratate, zeama de lamaie, praful/fulgii de ardei chilli si se proceseaza pana se obtine un sos gros.
Topping: se face o marinata din ulei de masline si sos de soia/ otet balsamic pentru ciuperci si rucola si se lasa deoparte cateva minute pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Se pune sosul peste blatul de conopida si se adauga toppingul marinat.
Sursa: viataverdeviu.ro
Ingrediente
Blat
– o conopida medie de la care folosim numai inflorescentele
– o jumatate de cana de drojdie inactiva (nutritionala)
– o capatana de usturoi
– o
lingurita de sare neiodata
– doua lingurite praf de ardei iute/dulce dupa preferinte
– doua linguri ulei de masline presat la rece
Topping si sos – cateva frunze de oregano
– cateva rosii uscate – 5-6 bucati tinute la hidratat
– o rosie medie
– o lingurita de praf/fulgi de ardei chilli
– doua linguri zeama de lamaie
– cateva rondele de ceapa verde
– 2-3 bucati ciuperci (de genul Pleurotus)
-o mana de salata rucola
Preparare Pentru blat: se amesteca toate ingredientele intr-un blender
(trebuie sa fie suficient de puternic pentru a transforma buchetelele de conopida intr-un amestec omogen – noi folosim si recomandam Thermomix) si se proceseaza pana se obtine o pasta suficient de groasa si omogena – ca un fel de plastelina. Se intinde pe tava cuptorului/deshidratorului in forma dorita si se lasa in jur de 8 ore la deshidrator (peste noapte) sau 1.5-2 ore in cuptor pana capata o usoara culoare ruginie.
Sos: se amesteca rosia, cu rosiile deshidratate, zeama de lamaie, praful/fulgii de ardei chilli si se proceseaza pana se obtine un sos gros.
Topping: se face o marinata din ulei de masline si sos de soia/ otet balsamic pentru ciuperci si rucola si se lasa deoparte cateva minute pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Se pune sosul peste blatul de conopida si se adauga toppingul marinat.
Sursa:
viataverdeviu.ro
Citeste si: Simona Gherghe, înlocuită de Gabrilea Cristea. Ce s-a întâmplat: "Trebuie să alegi!"- wowbiz.ro
Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro