Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!

Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!
Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!

Nimic nu se compara cu merele invelite in caramel, mancate alaturi de un pahar cu vin.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278
Ingrediente
8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri de sirop de zahar sau sirop de caramel
Mod de preparare
1. Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.
2.
Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul. Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor.
3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278

Ingrediente

8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri

de sirop de zahar sau sirop de caramel

Mod de preparare

1. Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.

2. Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul.
Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor. 

3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari. 

Sursa: bbcgoodfood.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies