Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!


Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!

Nimic nu se compara cu merele invelite in caramel, mancate alaturi de un pahar cu vin.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278
Ingrediente
8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri de sirop de zahar sau sirop de caramel
Mod de preparare
1.
Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.
2. Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul.
Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor.
3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278

Ingrediente

8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri de sirop de zahar sau sirop de caramel

Mod de preparare

1.

Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.

2. Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul. Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor. 

3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari. 

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri