John Menumorut a pregatit o supa crema de dovleac la "Draga mea prietena".
Ingrediente
Dovleac 300 g
Morcov 200 g
Ceapa medie 2 buc
Chimen 3-4 g
Unt 40 g
Ulei de masline 30 ml
Smantana dulce 200 ml
Sare
Piper alb
Mod
de preparare
Se taie cuburi dovleacul, morcovul si ceapa.
Se pune intr-o cratita ulei de masline si se infuzeaza cu seminte de chimen.
Se adauga untul, apoi toate legumele.
Se soteaza pana incep sa se rumeneasca si se adauga apa. Se lasa sa fiarba aprox. 20-25 min. pana devin moi.
Se strecoara legumele, dar se pastreaza apa.
Se pun legumele intr-un blender de bucatarie impreuna cu smantana dulce si se fac crema.
Se transfera continutul intr-o cratita, se adauga din zeama in care au fiert legumele pana ajungem la consistenta dorita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro