Prepara desertul copilariei: prajitura frageda cu gem si crema de nuci!


Prepara desertul copilariei: prajitura frageda cu gem si crema de nuci!

Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.

 

pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri+ 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi+ 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de
gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Sursa

pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri+ 1 ou intreg, un strop de sare;

pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi+ 2 albusuri, 300g zahar pudra;

1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).



Cum am procedat:

pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;

pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;

se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30
de minute.

Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.

Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

//DESCOPERĂ// cine este Bianca Iordache. Dansatoarea care i-a furat inima lui Pepe și lui Alex Bodi

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

|| 26 iulie 2021 || Horoscop zilnic luni. Află ce zodie are un eveniment în viaţa de cuplu!

//DESCOPERĂ// Ce a spus Ilinca Vandici despre pierderea tatălui ei! “M-a așteptat ca să ne luăm “Rămas bun!” și să ne spunem ultimele cuvinte!"

//BLESTEMUL ZODIILOR// Care este partea întunecată a zodiei tale

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

//REPROȘURI// Horoscop 26 iulie - 1 august 2021. O zodie poate primi o surpriză neaşteptată!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri