Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe


Află ce a declarat preotul Visarion Alexa cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse și care sunt consecințele pe care tebuie să le suporte.


In articol:

Preotul Visarion Alexa a intrat în atenția Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, după ce mai multe enoriașe au declarat că au fost agresate de către acesta.

Potrivit acuzațiilor, diferite femei au spus că au fost agresate de către preotul Visarion Alexa, într-un fel sau altul. Agresiunile de care a fost acuzat sunt atât sexuale, cât și psihotronice.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut vina

Citește si: “Eu cred că dânsa a inițiat o relație!” Avocata părintelui Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, poate schimba cursul anchetei

Preotul Visarion Alexa a agresat diferite enoriașe

Aceste acuzații au făcut mare vâlvă în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Comisia de disciplină i-a cerut socoteală preotului Visarion Alexa cu privire la acuzațiile care îi sunt aduse.

Preotul Visarion Alexa  a recunoscut că este vinovat pentru acuzațiile care i se aduc, dar a fost reținut în declarații, menționând faptul că avocata lui l-a sfătuit să facă acest lucru, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Ce decizie a lui Arhiepiscopia Bucureștilor cu privire la acuzațiile care îi sunt aduse preotului Visarion Alexa

Citește si: Părintele Visarion Alexa, despre ce nu ai voie să faci în postul Crăciunului! Este mare păcat: „E un exercițiu teribil pentru noi toți”

Preotul Visarion Alexa acuzații

Arhiepiscopia Bucureștilor a decis ca, până în momentul în care instanța va pronunța sentința definitivă, preotul Visarion Alexa să suporte următoarele consecințe:

  • Obligația de a informa, în mod constant, Centrul Eparhial în ceea ce privește evoluția cercetărilor judiciare despre acuzațiile care îi sunt aduse;
  • Retragerea din funcția pe care o ocupă, funcția de paroh. De asemenea, acesta nu mai are dreptul de a semna niciun document al bisericii la care slujea și nici nu se poate implica în vreun act administrativ;
  • Suspendarea dreptului de a sluji.

Arhiepiscopia Bucureștiului a transmis un comunicat prin intermediul căruia își arată poziția cu privire la faptele comise de preotul Visarion Alexa „ Arhiepiscopia Bucureștilor urmează să comunice sancțiunile pe care le va impune odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia. Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate  preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare! ”, scrie în comunicatul Arhiepiscopiei Bucureștiului.

Preotul Visarion Alexa a recunoscut agresiunile

Preotul Visarion Alexa a recunoscut agresiunile

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe

Citește și:

De ce nu au voie femeile să meargă pe Muntele Athos. Maica Domnului este singura femeie care poate circula pe cărările acestui munte

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Jurnalul secret al lui Arsenie Boca, descoperit! Mesajul despre România: „Ele omoară milioane”

Este păcat să faci amor în postul Crăciunului? Ce spune Biserica despre acest lucru

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Ar trebui să-i fie jenă.” Anamaria Prodan, cea mai importantă victorie în instanță! Dorința impresarei a fost împlinită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri