Este păcat să faci amor în postul Crăciunului? Ce spune Biserica despre acest lucru


Este păcat să faci amor în postul Crăciunului? Ce spune Biserica despre acest lucru

Cei mai cunoscuți preoți au dezbătut acest subiect sensibil.


In articol:

În acest an, Postul Crăciunului începe vineri, 15 noiembrie și se încheie în 24 decembrie. Iată cât de îngăduitoare este BOR cu credincioșii care nu se pot abține de la poftele trupești.

Părintele Visarion Alexa a vorbit deschis, în urmă cu un an, despre amorul în post.

Acesta a spus clar că iubirea trupească nu este nici interzisă și nici pedepsită de divinitate. Cu o singură condiție: cei doi să fie legați prin taină cununiei. Așadar, nu se face dezlegare la desfrâu.

„Nici nu se pune problemă de pedeapsă divină. Nu e că pe autostradă, când ai trecut linia continuă și vine poliția să îți suspende permisul, ci este un eșec. Ai încercat, ai eșuat.

Până la bătrâneți vom reuși. Dacă nu reușim, vin bătrânețile și tot ne vor obligă să intrăm într-o rânduială a postirii", a spus părintele Visarion Alexa.

Părintele a ținut să precizeze că preoții sfătuiesc oamenii că ar trebui să se abțină de amor măcar patru zile pe săptămână: lunea, miercurea, vinerea și duminică, zile pe care ar trebui să le dedice curățirii sufletului, prin smerenie și rugăciune.

Citeste si: O tânără a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca, însă bărbatul a refuzat să se închine. Ce a urmat e halucinant

Citeste si: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri

Iar cunoscutul părinte Cleopa a oferit altă variantă: „Toată viaţa, creştinul, de când se cunună şi până la moarte, n-are voie să se împreuneze cu soţia lui decât numai marţea şi joia, dacă nu-i post şi dacă nu-i sărbătoare atunci.

Şi doctorii de azi, după ştiinţă, arată că cei mai sănătoşi copii devin din aceasta că bărbatul să nu aibă contact cu soţia decât de două ori pe săptămână. Marţea şi joia sunt lăsate pentru împreunarea soţului cu soţia, de când începe ziua, de la miezul nopţii.”

Ce spun cărțile sfinte despre dragoste în Post

Din punct de vedere religios, este cât se poate de clar că în zilele de post, adică miercurea și vinerea, în posturile de peste an, precum și la sărbători și în preajma acestora, este necesară „înfrânarea soților de la împreunare'.

Primul care explică acest fapt este Sfântul Apostol Pavel, în Epistola Întâia către Corinteni. Aici se menționează că, în post, „bine este pentru om să nu se atingă de femeie. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-şi aibă femeia sa şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: bine este pentru ei să rămână ca şi mine. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă. Iar celor ce sunt căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: femeia să nu se despartă de bărbat! Iar dacă s-a despărţit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot aşa bărbatul să nu-şi lase femeia.


Abonează-te pe

Citește și:

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

O tânără a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca, însă bărbatul a refuzat să se închine. Ce a urmat e halucinant

DESCOPERĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

DESCOPERĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri