Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: „Machiajul este consecinţa unui complex, iar complexele au la bază păcate”

Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: „Machiajul este consecinţa unui complex, iar complexele au la bază păcate”

Foarte multe femei aleg ca zilnic să aplice machiaj. Unele dintre ele vor să acopere nişte defecte ale tenului, iar altele aleg să îşi „sculpteze” chipul cu ajutorul iluminatorului şi al unor produse care conturează faţa în numai câteva secunde.

Oricare ar fi motivul pentru fiecare femeie alege să se machieze zilnic, oamenii bisericii nu privesc cu ochi buni această practică. În învăţăturile creştine, se spune că femeile nu trebuie să intre în biserică purtând machiaj şi nici dacă au capul descoperit.

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi de la noi, a explicat de ce machiajul este considerat un adevărat păcat şi de ce ar trebui să renunţăm la el măcar atunci când intrăm în Biserică.

„Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde ceva din identitate […] Cred că, pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ţine de împărăţia inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se şterge şi se aseamănă cu chipul lui Hristos!

De aceea seamănă preoţii între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu.

[…] Pe măsură ce femeile vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic! Uneori, nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc...

Citeste continuarea aici.Citește și:

Acatistul Sfântului Andrei. De ce este bine să-l citeşti

Rugăciunea pe care trebuie să o spui de Sfântul Andrei! Rosteşte-o cu încredere pe 30 noiembrie şi vei fi ferit de boli şi de răutate

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies