Pregateste un desert delicios: tarta cu crema de lapte si nucsoara! Este delicioasa!


Pregateste un desert delicios: tarta cu crema de lapte si nucsoara! Este delicioasa!

Astazi iti prezentam o reteta simpla de tarta de care te vei indragosti imediat. Este atat de usor de preparat!

 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: o ora si 35 de minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 12
Calorii per portie: 405
Ingrediente
500g de aluat de patiserie
1 pachet de nucsoara
4 oua mari
140g de zahar brun
300ml smantana
300ml lapte integral
1 pastaie de vanilie
cu semintele scoase
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Ruleaza aluatul astfel incat sa aiba grosimea de 1 centimetru, apoi presara nucsoara pe el. Pliaza coca in doua, apoi ruleaza din nou, astfel incat sa obtii un cerc ce poate fi pus intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20 de centimetri. Pune aluatul in tava, lasand restul sa atarne pe margine. Pune pe o foaie de copt si lasa sa se odhneasca timp de 10 minute.
Acopera aluatul cu inca o foaie de copt si umple tava cu boabe de fasole. Coace pentru 20 de minute, apoi indeparteaza fasolea si hartia. Mai coace inca 15 minute, pana cand aluatul devine auriu. Taie marginile cu un cutit ascutit.
2. Radu caldura cuptorului la 150 de grade/gaz 2. Amesteca ouale si zaharul intr-un vas mare. Pune frisca, laptele, pastaia de vanilie si semintele intr-o oala si fierbe.
Adauga ouale, amestecand energic. Lasa deoparte. Dupa ce se mai raceste, toarna peste aluat,apoi adauga un strat generos de nucsoara. Coace la cuptor pentru o ora. Cand este gata, ar trebui sa fie aurie la suprafata si sa tremure in centru. Raceste complet si taie felii.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: o ora si 35 de minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 12
Calorii per portie: 4 05

Ingrediente

500g de aluat

de patiserie
1 pachet de nucsoara
4 oua mari
140g de zahar brun
300ml smantana
300ml lapte integral
1 pastaie de vanilie cu semintele scoase

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Ruleaza aluatul astfel incat sa aiba grosimea de 1 centimetru, apoi presara nucsoara pe el. Pliaza coca in doua, apoi ruleaza din nou, astfel incat sa obtii un cerc ce poate fi pus intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20 de centimetri. Pune aluatul in tava, lasand restul sa atarne pe margine. Pune pe o foaie de copt si lasa sa se odhneasca timp de 10 minute. Acopera aluatul cu inca o foaie de copt si umple tava cu boabe de fasole. Coace pentru 20 de minute, apoi indeparteaza fasolea si hartia. Mai coace inca 15 minute, pana cand aluatul devine auriu. Taie marginile cu un cutit ascutit.

2. Radu caldura cuptorului la 150 de grade/gaz 2. Amesteca ouale si zaharul intr-un vas mare. Pune frisca, laptele, pastaia de vanilie si semintele intr-o oala si fierbe. Adauga ouale, amestecand energic. Lasa deoparte. Dupa ce se mai raceste, toarna peste aluat,apoi adauga un strat generos de nucsoara. Coace la cuptor pentru o ora. Cand este gata, ar trebui sa fie aurie la suprafata si sa tremure in centru. Raceste complet si taie felii.

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

NOUTATE: Cine este ELWIRA PETRE, soția lui Mihai Petre

NOUTATE: Cine este MIHAI PETRE. Biografie: Data naşterii, căsătorie, carieră, copii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri