Desi nu se lasa la dospit si nici nu seamana cu cozonacul traditional, aceasta rulada facuta in casa numai din ingrediente sanatoase are acelasi gust ca al cozonacului din vremea copilariei.
Coca:
300 grame fulgi de ovaz macinati (puteti folosi cu incredere Thermomix pentru macinare fina)
2 linguri unt de cocos
200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta
Crema
100 grame curmale
200 grame nuci romanesti hidratate
2 linguri unt de cocos
50 grame cacao cruda/ carob
70 grame miere
stafide si nuci intregi (optional)
Preparare
Foaia de rulada
Se face un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare pana se obtine consistenta de coca de cozonac. Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.
Crema
Toate ingredientele exceptand stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta.
Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.
Sursa: Viataverdeviu.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro