Pregateste cozonac raw vegan de Sarbatori! Este foarte usor de facut!

Pregateste cozonac raw vegan de Sarbatori! Este foarte usor de facut!
Pregateste cozonac raw vegan de Sarbatori! Este foarte usor de facut!

Desi nu se lasa la dospit si nici nu seamana cu cozonacul traditional, aceasta rulada facuta in casa numai din ingrediente sanatoase are acelasi gust ca al cozonacului din vremea copilariei.

 

Coca:
300 grame fulgi de ovaz macinati (puteti folosi cu incredere Thermomix pentru macinare fina)
2 linguri unt de cocos
200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta
Crema
100 grame curmale
200 grame nuci romanesti hidratate
2 linguri unt de cocos
50 grame cacao cruda/ carob
70
grame miere
stafide si nuci intregi (optional)
Preparare
Foaia de rulada
Se face un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare  pana se obtine consistenta de coca de cozonac.
Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.
Crema
Toate ingredientele exceptand  stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta. Se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform. Se presara stafidele si nucile intregi/ nefaramitate.
Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.
Sursa: Viataverdeviu.ro

Coca:

300 grame fulgi de ovaz macinati (puteti folosi cu incredere Thermomix pentru macinare fina)
2 linguri unt de cocos

200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta

Crema

100 grame curmale
200 grame nuci romanesti hidratate
2 linguri unt de cocos
50 grame cacao cruda/ carob
70 grame miere
stafide si nuci intregi (optional)

Preparare

Foaia de rulada



Se face un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare  pana se obtine consistenta de coca de cozonac. Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.

Crema

Toate ingredientele exceptand  stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta.
Se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform. Se presara stafidele si nucile intregi/ nefaramitate.

Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.

Sursa: Viataverdeviu.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Experiența care a marcat-o pe Carmen Tănase. Marea doamnă a teatrului românesc a dezvăluit totul: "După trei ore în care a aruncat un top de hârtie la gunoi"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Andrei a invitat-o pe Laura în camera roșie! Incredibil cum au reacționat Sorin și Veronica la imaginile cu cei doi! „Se va înfiripa ceva”

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies