Pregateste cozonac raw vegan de Sarbatori! Este foarte usor de facut!


Pregateste cozonac raw vegan de Sarbatori! Este foarte usor de facut!

Desi nu se lasa la dospit si nici nu seamana cu cozonacul traditional, aceasta rulada facuta in casa numai din ingrediente sanatoase are acelasi gust ca al cozonacului din vremea copilariei.

 

Coca:
300 grame fulgi de ovaz macinati (puteti folosi cu incredere Thermomix pentru macinare fina)
2 linguri unt de cocos
200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta
Crema
100 grame curmale
200 grame nuci romanesti hidratate
2 linguri unt de cocos
50 grame cacao cruda/ carob
70 grame miere
stafide
si nuci intregi (optional)
Preparare
Foaia de rulada
Se face un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare  pana se obtine consistenta de coca de cozonac. Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.
Crema
Toate ingredientele exceptand  stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta. Se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform. Se presara stafidele si nucile intregi/ nefaramitate.
Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.
Sursa: Viataverdeviu.ro

Coca:

300 grame fulgi de ovaz macinati (puteti folosi cu incredere Thermomix pentru macinare fina)
2 linguri unt de cocos

200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta

Crema

100 grame curmale
200 grame nuci romanesti hidratate
2 linguri unt de cocos
50 grame cacao cruda/ carob
70 grame miere
stafide si nuci intregi (optional)

Preparare

Foaia de rulada

Se face

un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare  pana se obtine consistenta de coca de cozonac. Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.

Crema

Toate ingredientele exceptand  stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta. Se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform. Se presara stafidele si nucile intregi/ nefaramitate.

Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.

Sursa: Viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cine este chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Cine este chef JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui

DESCOPERĂ: 5 semne care îți pot arăta că ai o relație toxică cu soacra

DESCOPERĂ: De ce plac bărbații femeile blonde

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este chef RADU DUMITRESCU. Biografie: vârsta, copilărie, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri