Prajitura Tosca - un deliciu cu crema de vanilie si blat crocant


Vanilie? Ciocolata? Ce sa fie? Si blatul? Hm….textura nisipoasa, aromat si delicios? Sau insiropat si crocant ? Greu de ales, asa-i?

Prajitura asta le intruneste insa pe toate patru. Orice ai prefera aceasta e alegerea ideala. Nu poti gresi cu ea la nici o sarbatoare, va fi in garantat desertul vedeta.

Timp de preparare:  2 ore

Cantitate: aproximativ 1 prajitura- cca 30buc

Ingrediente:

Blatul 1- pandispan si mac:

6 albusuri

180 g zahar

120 g mac

3 linguri nuca de cocos

3 linguri faina

1 praf de copt

1 praf de sare

Crema de vanilie:

6 galbenusuri

150 zahar

3 linguri amidon – sau 3 linguri de faina

250 ml lapte

200 g unt – 1 pachet ( la temperatura camerei)

esenta de vanilie sau o pastaie

Sirop de zahar caramel:

180g zahar

100g apa

Blatul 2- biscuiti

150 g-200g biscuiti obisnuiti (populari sau petite beure)

siropul de zahar ars – preparat anterior

Glazura de ciocolata

200 g ciocolata amaruie

200 ml frisca lichida ( sau smantana pentru gatit)

100 g unt

1-2 linguri miere ( optional)

Afla care este modul de preparare pe Retete-cochete.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura cu nuca si crema de ness - Un deliciu de Mos Nicolae

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

Prajitura Toblerone, fara coacere - reteta usoara si rapida

Prajitura "Regina Iernii" - perfecta pentru sarbatorile de iarna

Prajitura care face furori pe internet - Cu aluat de ciocolata si crema de branza

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri