Prăjitură "Tăvălită", pregătită de Anna Lesko! Află care sunt cele două ingrediente diferite, care fac din acest desert, unul deosebit: "Trecem la cocosul proaspăt ras și apoi cel uscat praf și se obține această textură frumoasă!"

Prăjitură
Prăjitură "Tăvălită", pregătită de Anna Lesko! Află care sunt cele două ingrediente diferite, care fac din acest desert, unul deosebit: "Trecem la cocosul proaspăt ras și apoi cel uscat praf și se obține această textură frumoasă!"

Cântăreața a pregătit, pas cu pas, prăjitura tăvălită, la care a adăugat și două ingrediente surpriză, dar care o fac să fie mult mai gustoasă.

Anna Lesko  obișnuiește să își bucure urmăritorii de pe rețelele de socializare, cu diverse rețete, pe care le postează pe contul său de Youtube. De această dată, artista a pregătit o prăjitură delicioasă, însă nu orice prăjitură, ci cea tăvălită prin fulgi de cocos. În plus, pe lângă ingredientele necesare în mod obișnuit pentru prepararea acestui desert, a mai adăugat și alte două, care aduc un plus de savoare prăjiturii.

Prăjitură tăvălită, pregătită de Anna Lesko

Citește și: Pateuri cu carne de vită și porc, rețeta pregătită de Anna Lesko. “Le ung cu un ou și punem semințe de susan pe deasupra.”

prajitura tavalita
Prăjitură tăvălită, pregătită de Anna Lesko![Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Tort „Cușma lui Guguță”, desertul pregătit de Anna Lesko. „Am făcut o piramidă. Pe deasupra vom rade ciocolată neagră.”

Ingrediente

Ingrediente pentru pandișpan

  • 250 g făină
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 50 g unt topit
  • 5 linguri apă clocotită
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • coajă de portocale
  • un praf de sare
  • 200 g vișine în propriu suc

Ingrediente pentru glazură

Citește și: Iasmina, schimb de replici acide cu Veronica: „Ce cauți la 33 de ani aici?”. Cum s-a încheiat discuția aprinsă dintre cele două concurente de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Au fost asasinați la comandă". Said și Izvor Arabu au pierit împușcați în piept, în răfuiala dintre clanuri- stirilekanald.ro

  • 400 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 300 ml apă
  • 80 g unt
  • 2 bucăți de cocos proaspăt
  • 50 g praf de cocos

Mod de preparare

  1. “Vă propun să facem tăvălite, în felul meu, de ce spun în felul meu? Pentru că voi introduce două ingrediente și anume, cocos proaspăt și vișină în propriul ei suc.
    Pentru pandișpan avem nevoie de următoarele: unt, coajă de portocală, de lămâie, apă fiartă, avem nevoie de esența de vanilie, avem nevoie de făină pe care o vom introduce treptat în toată povestea aceasta, avem nevoie de zahăr, albușul, separăm de gălbenuș și o să batem gălbenușul cu zahăr și albușul cu zahăr și vom introduce toată chestia asta, iarăși treptat în acest al nostru aluat.
  2. Haideți să vedem cum prepar eu restul, pentru că mai urmează și glazură.
  3. Aici avem albușurile cu un praf de sare și zahăr.
  4. Aici am bătut gălbenușul cu zahăr, punem coaja de portocală și de lămâie, esența de vanilie și mixăm. Adăugăm untul topit care s-a răcit un pic, 5 linguri de apă clocotită, treptat adăugăm și făină, până obținem un aluat lipicios. Acum trecem la spuma noastră, tot așa se adaugă din aproape în aproape.
  5. Jumătatea cealaltă din crema aceasta albă, o păstram pentru mai târziu. Și peste spuma rămasă, adăugăm aluatul nostru. Turnăm apoi peste vișinele în suc propriu pe care le-am așezat deja în tava tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm la 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  6. În timp ce mă ocup să rad acest cocos delicios, ca să avem în ce înveli a ce urmează, avem puțină treabă cu glazura.
    Am pus zahăr, am pus cacao, am pus unt și o să pun un pic de apă și mergem imediat la aragaz.
  7. Scoatem tava din cuptor și prăjitura o punem pe acest grilaj, să se răcească. Ce bine arată!
  8. Tăiem prăjitura în cubulețe potrivite, le aruncăm aici frumos (n.r. în glazură) și apoi trecem la cocosul proaspăt ras și apoi cel uscat praf și se obține această textură frumoasă.” , a explicat Anna Lesko, pas cu pas, în filmulețul postat.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tort „Cușma lui Guguță”, desertul pregătit de Anna Lesko. „Am făcut o piramidă. Pe deasupra vom rade ciocolată neagră.”

Dacă le vedeai, fugeai! Vedete care arată mai bine acum decât în tinerețe FOTO

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Andreea Bănică își așteaptă turiștii de 1 Mai la malul mării! Cât costă o noapte de cazare în hotelul vedetei din Eforie Nord anul acesta

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Andreea Mantea a făcut anunțul! Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în „Casa iubirii”. Ce reacții s-au stârnit în rândul concurenților

Sfârșit tragic pentru o profesoară îndrăgită din Iași. "Școala a pierdut un mare OM, cu suflet de aur! Ne va lipsi în cancelarie, dar și în afara ei”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies