Prajitura Raffaello! Cel mai delicios desert din lume


Prajitura Raffaello este una dintre cele mai delicioase prajituri din lume! Pare ca a fost special creata pentru iubitorii de nuca de cocos si ciocolata alba.

Ingrediente:

Crema:
– 700 ml. smantana dulce pentru frisca
– 750 g. ciocolata alba
– 1, 2 linguri lichior de cocos
– 3 foite gelatina sau jumatate pliculet gelatina granule (5 g.)

Daca alegeti sa nu folositi gelatina, din diverse motive, va sfatuiesc sa faceti crema cu o zi inainte, de exemplu seara, pentru a putea sta la frigider pana a doua zi, cand va fi pregatita pentru a fi mixata. In caz ca nu o lasati destul la frigider, va fi destul de moale. Astfel, frisca lichida se incalzeste intr-un vas pus la bain-marie; din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba si frisca lichida sa se infierbante, se adauga ciocolata, taiata in bucatele sau chiar rasa. Se amesteca incontinuu pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit (nu se mai repune pe foc). Se pune in frigider pana a doua zi, cand va fi mixata si pusa intre blaturi.

Ingrediente blat 1
– 3 oua
– 100 g. zahar
– 100 ml ulei
– 100 ml lapte (sau lapte de cocos amestecat cu lichior de cocos)
– 100 g. zahar
– 200 g. faina
– 1 pachetel praf copt (10 g.)

Mod preparare:

Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu 100 g. zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.(foc potrivit)

Ingrediente blat 2:
– 5 albusuri
– 150 g. zahar
– 150 g. fulgi cocos
– 2 linguri faina
– 1/2 pachetel praf copt (5 g.)
– cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

Mod preparare:


Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale sau vanilie, amestecand cu grija, cu o spatula nu cu mixerul. Se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 180 grade C (foc potrivit) cca. 20-25 min. Focul trebuie sa fie potrivit, pentru ca blatul sa se patrunda bine nu doar sa se arda la suprafata iar in interior sa ramana crud. Se lasa apoi sa se raceasca.

Finalizare:
Se asambleaza prajitura astfel: blatul 1 este la baza; se insiropeaza cu lichior de cocos sau lapte de cocos sau lapte caramel :P, se pune jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza. Se aseaza deasupra blatul 2, se pune restul de crema si se acopera totul cu fulgi de cocos. Se da la frigider peste noapte.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri