Pentru ca suntem in luna iubirii si cu pasi repezi se apropie sarbatoarea de Dragobete, bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu a pregatit o reteta inedita, demna pentru a sarbatorii dragostea.
Dupa ce aluatul s-a intarit putin, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si il intepam cu furculita din loc in loc.
Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute (cand se coloreaza pe margini e gata).
Mod de preparare crema de lamaie
Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema.
Adaugam faina cernuta, sucul de lamaie si portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute.
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema de lamaie.
Introducem prajitura cu crema de lamaie in cuptor pentru inca 15-20 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar vanilat si o taiem in patrate.