Prăjitură cu foi de zahăr ars, rețeta pregătită de Cornelia Rednic. „Așa o facem noi, în Maramureș! Este o prăjitură simplă, umplută cu o cremă de griș.”
Diana Puiu18 ianuarie 2025Actualizat: 18 ianuarie 2025, 09:13
Prăjitură cu foi de zahăr ars, rețeta pregătită de Cornelia Rednic. „Așa o facem noi, în Maramureș! Este o prăjitură simplă, umplută cu o cremă de griș.”
Vedeta a dezvăluit cum pregătește prăjitura cu foi de zahăr ars, un desert pregătit de întreaga ei familie.
Atunci când vine vorba de rețete, Cornelia Rednic intră întotdeauna în bucătărie și împarte cu toți cei care urmăresc gusturi inedite. De această dată, artista a venit cu un desert pregătit de întreaga ei familie, din zona Maramureșului, o prăjitură ușor de realizat, umplută cu cremă de griș și unt, iar dulceața de prune adaugă savoare întregului preparat. „Pe tradițional! Prăjitura cu foi de zahăr ars! Așa o numește mama mea și o face de zeci de ani.
Așa o făcea bunica, așa o face verișoara mea, așa o facem noi, în Maramureș! Este o prăjitură simplă, umplută cu o cremă de griș cu unt, și dulceață de prune (făcută de mama mea). Un deliciu!”, a scris Cornelia Rednic.
Prăjitură cu foi de zahăr ars[Sursa foto: Instagram]
Artista începe prin a face crema, amestecă toate ingredientele de care are nevoie și menționează cu exactitate cantitățile pe care le folosește. Ulterior, foile sunt coapte timp de 7 minute, la 180 de grade, iar aceasta este realizată în straturi, din dulceață de prune și cremă de griș și unt. „Veți începe cu crema, mai întâi veți face din 500 ml de lapte și 250 de grame de zahăr un griș cu lapte, cât se cere și îl dați la răcit.
Apoi veți pune 50 de grame de zahăr la topit, zahăr pe care îl stingeți cu 150 ml de lapte până se topește, îl dați deoparte. Veți bate 2 gălbenușuri cu 100 ml ulei și dacă mai vreți să puneți 100 grame de zahăr. Eu sincer nu am pus, dar voi puteți să puneți. Le bateți frumos. Când zahărul topit s-a răcit, le amestecați și mai puneți o lingură de bicarbonat acolo, puțină sare și făină cât cuprinde.
Nu trebuie să mai puneți vanilie sau alte arome pentru că foile astea sunt foarte bune așa. Se fac două foi pe tava mare de la cuptor, foi care se coc pe dosul tăvii pentru 5-10 minute. Cam 7 minute sunt suficiente, la 180 de grade. Le lăsați să se răcească, după care bateți 2 pachete de unt păstrat la temperatura camerei cu grișul. Tăiați foile în două să aveți 4 foi la final.
Ungeți o foaie cu dulceață, pe a doua o puneți în strat de cremă, mai puneți o foaie și tot așa. Dulceață-cremă până la final. Dacă vreți să o ungeți cu ceva pe deasupra, însă mie îmi place să o păstrez așa.”, a mai spus artista.
Prăjitură cu foi de zahăr ars[Sursa foto: Instagram]
Prăjitură cu foi de zahăr ars, rețeta pregătită de Cornelia Rednic. „Așa o facem noi, în Maramureș! Este o prăjitură simplă, umplută cu o cremă de griș.”
Diana Puiu18 ianuarie 2025Actualizat: 18 ianuarie 2025, 09:13