Povestea nasterii lui Iisus Hristos. Ce inseamna sarbatoarea Craciunului


Povestea nasterii lui Iisus Hristos. Ce inseamna sarbatoarea Craciunului

Craciunul, nasterea lui Iisus Hristos, este o sarbatoare crestina care se celebreaza la 25 decembrie, in calendarul gregoria, sau la 6 ianuarie, in calendarul iulian, in fiecare an. Ea face parte din cele 12 sarbatori domnesti (praznice imparatesti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sarbatoare dupa cea de Pasti si de Rusalii.

Fecioara Maria a aflat ca urma sa-L nasca pe fiul lui Dumnezeu, cu toate ca nu cunoscuse niciodata apropierea trupeasca de logodnicul sau, Iosif. Când i-a venit sorocul, a cautat un loc in care sa-L aduca pe lume pe Iisus, dar nu a gasit nicio casa de om, ci doar o iesle. L-a nascut acolo, in paie, si L-a infasat cu scutece albe, curate si subtiri, ce erau pregatite mai inainte si aduse cu sine din Nazaret si s-a inchinat Lui ca lui Dumnezeu.Iisus era culcat in iesle era inconjurat de cetele ingeresti. Lânga iesle erau legati un bou si un asin ca sa se implineasca Scriptura. Boul acela si asinul erau adusi de Iosif din Nazaret. Asinul se adusese pentru Fecioara cea ingreuiata ca s-o duca deasupra sa pe cale, iar pe bou il adusese Iosif, ca sa-l vânda si sa plateasca datornicul bir imparatesc, si ca sa cumpere cele de trebuinta.
Acele dobitoace necuvântatoare stând lânga iesle, cu aburul lor incalzeau pe Prunc in frigul iernii si asa slujeau Stapânului si Facatorului. Apoi Iosif s-a inchinat Celui nascut.

Aproape de pestera in care S-a nascut Hristos se spune ca era un turn care se numea Ader, slujind de locuinta pastorilor. Acolo in acea noapte se aflau trei pastori care nu dormeau, ci isi supravegheau turma lor. Un inger, binevestitorul Gavriil, li s-a aratat si le-a poruncit sa lase frica si sa nu se teama si le-a vestit bucuria ce venise la toata lumea prin nasterea Mântuitorului.
Apoi le-a spus si semnul bunei sale vestiri: ”Veti afla un Prunc infasat culcat in iesle”.
Pastorii s-au dus pâna la Betleem ca sa vada daca e adevarat. Acolo i-au gasit pe Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu, pe Sfântul Iosif, logodnicul ei, precum si Pruncul infasat si pus in iesle.

Crezând fara indoiala ca Acela este Hristos Domnul, s-au inchinat Lui si au spus toate cele ce au auzit si ceea ce li s-a spus de inger, despre Pruncul Acela.
Atunci toti cei ce auzeau, adica Iosif, Salomeea si cei ce venisera in acea vreme acolo, se mirau de cele graite de pastori. Si s-au intors pastorii, laudând si binecuvântând pe Dumnezeu.

De ce a venit Iisus pe pamant


Se spune ca omul nu se mai putea ridica singur din pacat. ”Dumnezeu vine si indumnezeieste si o daruieste tuturor celor care doresc sa se impartaseasca de slava Sa dumnezeiasca. Din iubire face aceasta lucrare si iubirii Lui suntem datori sa raspundem cu iubirea noastra. Iata cât de minunat raspund Sfintii Parinti acestei iubiri a lui Dumnezeu pentru noi: << S-a facut Fiul lui Dumnezeu Om pentru tine, fa-te si tu Dumnezeu pentru El!>< S-a facut Fiul lui Dumnezeu Om pentru tine, fa-te si tu Dumnezeu pentru El!>>  (Sf. Varsanufie si Ioan)”, spune un preot.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Pe ce dată pică Sfântul Andrei 2021

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

70 MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2021. Trimite cele mai frumoase texte celor care îşi serbează ziua onomastică

70 Felicitări şi Urări de Sfântul ANDREI 2021. Cele mai frumoase texte pentru toţi cei ce serbează numele de Andrei şi Andreea

Emily Burghelea, momente dificile cu fetița ei, Amedea! Ce a pățit micuța: „Mă topesc când văd că suferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri