Povestea fetitei care a murit in bratele tatalui revenit acasa de Paste. Ce au descoperit medicii la autopsie


Un accident stupid petrecut într-o şcoală din judeţul Iaşi s-a încheiat tragic pentru o elevă de 8 ani. Fetiţa a murit în braţele tatălui său care tocmai se întorsese acasă încărcat cu daruri.

Emanuela Kăndăluţă, o fetiţă de opt ani din comuna ieşeană Vânători, a murit marţi, 11 aprilie, în braţele tatălui său abia ajuns în ţară din Germania. Copila, care trăia cu părinţii în satul Hârtoape, a început să se simtă rău în cursul dimineţii, în jurul orei 07.00. Copila tuşea continuu, puternic, şi la un moment dat a indicat că nu mai poate respira.

„Ea ar fi spus că a înghiţit o radieră la şcoală. A doua zi s-a trezit să meargă iar la şcoală şi dintr-o dată i s-a făcut rău. Nu a mai avut aer, a luat-o taică-su în braţe, i s-a învineţit guriţa şi am chemnat salvarea. A pus mânuţa la gât şi a făcut semn că se asfixiază”, a precizat Elena Ionescu, bunica fetiţei.

Părinţii au sunat la 112, la locul solicitării deplasându-se un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi. În paralel, un medic primar de urgenţă de la SMURD Iaşi le-a transmis părinţilor în timp real indicaţii de prim ajutor pentru salvarea copilei. Cei doi adulţi au decis, totuşi, să plece cu maşina în întâmpinarea ambulanţei cu care s-a întâlnit la intrarea în localitatea Hârtoape. „Echipajul cu medic a constat că pacientul se afla în stop cardio-respirator. Au iniţiat manevrele de resuscitare, dar din păcate rezultatul a fost negativ”, a precizat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Citeste mai mult aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Burak Serdar Sanal, alias Pilot, din “Dragoste si secrete”, cu pasi repezi spre culmile succesului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri