Poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?

Poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?
Poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?

Exista sanse considerabile de a ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale, avertizeaza medicii. Pilulele contraceptive trebuie luate corect pentru a asigura rezultate optime.

O sarcina nedorita in aceste cazuri este, in general, rezultatul erorilor umane. Cu alte cuvinte, daca nu sunt administrate corect, anticonceptionalele isi pierd eficienta.

De asemenea, este posibil ca, in combinatie cu alte medicamente, riscul de sarcina sa nu fie complet exclus. In continuare iti vom spune cum risti sa ramai insarcinata, desi iei anticonceptionale.

Citeste si: Se dau bani de la stat: până la 40.000 de lei! Dacă ai până în 55 de ani poţi să primeşti şi tu, uite ce trebuie să faci

Citeste si: HOROSCOP Camelia Pătrășcanu până duminică. Taurii au o săptămână valoroasă, Leii au discuţii intense joi şi vineri

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Uiti sa iei pilula

Una dintre principalele cauze ale instalarii unei sarcini in aceste cazuri este faptul ca ai uitat sa iei o data pilula.

Dupa cum stim, functia acestui medicament este de a inhiba ovulatia cu hormoni sintetici precum progesteron si estrogen. Omiterea dozei corespunzatoare conduce la reducerea cantitatii acestor hormoni, intrerupandu-le astfel functia.

Cand permitem aparitia acestui dezechilibru hormonal, ne expunem la o posibila sarcina. Pentru a evita acest lucru, se recomanda utilizarea unei metode suplimentare de contraceptie pe langa pilula. Cu toate acestea, doar 3% dintre cupluri decid sa foloseasca prezervativul in astfel de cazuri.

Schimbarea orei de administrare

Multe dintre contraceptivele orale necesita luarea unei doze zilnice la aceeasi ora. Anticonceptionalele pe baza de progesteron si estrogen nu pot fi luate decat in orarul indicat.

Daca pilula care contine numai progesteron nu se administreaza la aceeasi ora in fiecare zi, exista riscul ca efectul sau sa se piarda, conducand la un risc de sarcina.

Citeşte continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Se dau bani de la stat: până la 40.000 de lei! Dacă ai până în 55 de ani poţi să primeşti şi tu, uite ce trebuie să faci

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Sofia Rocha, una dintre cele mai îndrăgite actriţe din Peru, a murit, după ce a căzut de la etajul 6

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies