Medicul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la înțepăturile de țânțari


Deși s-au făcut dezinfecții, în marile orașe, pericolul la care suntem expuși din cauza țânțarilor nu trebuie neglijat.


In articol:

În cazul în care suntem victima unei astfel de înțepături nu trebuie să intrăm în panică. Doctorul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la cele cinci semne de care trebuie să ținem cont înainte de a ne prezenta la spital. De asemenea, doctorul a postat pe pagina sa de Facebook și câteva sfaturi utile pentru această perioadă.

Deși, este dificil să previi  înțepătura de țânțari, există diferite metode de a ne feri de aceste experiențe neplăcute. Medicul Tudor Ciuhodaru, ne învață cum să evităm acești paraziți pe timp de vară. Iată care sunt cele cinci semne de care să ne îngrijorăm, atunci când luăm contact cu aceștia: febră ridicată, vărsături, amețeală, sensibilitate la lumină și dureri de cap.

Ce trebuie să știți despre înțepăturile de țânțari

Țânțarii sunt purtători de virusuri și bacterii. Iar printr-o simplă înțepătură ei pot transmite boli precum, virusul West Nile sau Malaria.

prevenție tantari

Prevenție țânțari

[Sursa foto: Freepik]

Este recomandat să fiți atenți la simptomele ce pot apărea în urma înțepăturii de țânțar. Dacă nu se acționează la timp acestea pot fi chiar letale.

De asemenea, în cazul în care simptomele nu cedează va fi necesară spitalizarea și tratarea cu medicație intravenoasă. Poate fi vorba chiar de o reacție la boala transmisă.

De obicei, formele severe care persistă cu febră, dureri musculare și urticarie se vor îmbunătății cam după o săptămână de la înțepătură. Pentru starea de mâncărime poți să aplici și un pachet de gheață direct pe zona afectată.

Prevenția este cea mai bună alternativă

Necesar ar fi să evitați statul afară odată ce soarele a apus. Și activitățile în aer liber trebuie reduse pe timpul serii. Totodată, nu uitați să purtați haine mai lungi peste care să aplicați anumite substanțe ce pot respinge țânțarii. Utilizați și plase contra insectelor la geamurile din casă.

simptome tantari

Simptome țânțari

[Sursa foto: Freepik]

Nu trebuie să vă îngrijorați foarte tare, deoarece virusul nu se poate transmite de la o persoană la alta prin contact fizic. Iar șansele să vă îmbolnăviți de la o singură înțepătură sunt totuși mici. Excepție fac persoanele cu vârste de peste 50 de ani, ce sunt mult mai predispuse la îmbolnăvire.


Abonează-te pe

Citește și:

„Era terminat dacă nu eram eu lângă el.” De ce și-a retras Ioana Năstase cererea de divorț

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Delia și soțul ei, acționari într-o tranzacție de 12 milioane de euro. Ce a declarat Răzvan Munteanu

Am investit în felul în care mă prezint în fața fanilor mei." Ce face Loredana Groza cu veniturile din muzică

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Detalii despre relația dintre Marcela Fota și tânărul de 23 de ani. Ultima apariție a artistei a lăsat oamenii fără cuvinte.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri