Postul Paştelui 2019. De ce nu este bine să te uiţi la televizor şi pe Facebook în prima săptămână de post. Ce a spus părintelui Ignatie


Postul Paștelui 2019. Prima săptămână de post ar trebui să fie fără televizor, Facebook și alte canale media, este mesajul părintelui Ignatie, Episcopul Hușilor, înainte de postul Paștelui ortodox, care începe pe 11 martie și se termină pe 27 aprilie.

 

Începând de astăzi, creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui. În slujba Vecerniei de dinainte Postului Paştelui, episcopul Huşilor, PS Ignatie, le-a recomandat credincioşilor să înceapă prima săptămână de post şi rugăciune cu renunţarea la canalele media, scrie a1.ro.

Citeste si: Avertizare meteo de vreme rea în jumătate de ţară! Urmează ninsori, ploi şi vânt puternic începând de luni seară

"Să încercăm să renunţăm măcar la câte un păcat care simţim că ne domină. Bine ar fi ca în această primă săptămână, de intensă rugăciune, să închidem televizoarele şi toate reţelele de socializare şi să vedem cât de dependenţi suntem de toate aceste lucruri. Este o măsură duhovnicească, să vezi unde te afli, unde te situezi. Atenţie si la postul lăuntric, la postul inimii!", a transmis PS Ignatie.

PS Ignatie a îndemnat, de asemenea, la iertare şi a explicând că una dintre condiţiile esențiale ale postului este iertarea, dar fără ca aceasta să fie una condiţionată.

"Textul evanghelic ne sugerează că Dumnezeu ne dăruieşte iertarea cu o singură condiţie: să avem şi noi capacitatea de a dărui iertarea semenilor noştri. Cu alte cuvinte, Dumnezeu aşteaptă ca mai întâi noi să iertăm pe semenii noştri, iar mai apoi El să ne dăruiască iertarea.

Citeşte continuarea pe RTV. 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Primul caz de coronavirus în România! Cine este persoana infectată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri