S-ar putea sa te simti mai in siguranta cand vei afla ca aroma de unt din popcornul pentru microunde de obicei, vine de la un produs chimic care se gaseste in unt.
Acest produs chimic, numit diacetil, este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectandu-i cu o boala distrugatoare si ireversibila cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta.
Bronsiolita obliteranta este atat de rara in afara acestui context, incat a devenit mult mai cunoscuta sub numele de”popcorn pulmonar”, dupa cauza primara a bolii.
utoritatilor de reglementare si profesionistii din domeniul sanatatii au cunoscut acest risc de zeci de ani, dar intotdeauna au presupus ca va afecta doar oameni care respira in concentratii deosebit de ridicate
din fabrici. Apoi, in 2007, un om care a mancat cu regularitate doua pungi de popcorn pentru microunde in fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, intamplare ce a indicat faptul ca diacetilul intra in aer si plamani atunci cand popcornul pentru microunde este gatit. Dornici de a-si reasigura consumatorii, cele mai multe companii producatoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor – numai pentru a-l inlocui cu substante chimice, care au aceleasi efecte.
Astazi, putem gasi inca diacetil in multe alimente si gustari aromate si chiar in unele asa-numite produse “naturale” alimentare. Asigurati-va ca cititi ingredientele de pe orice aliment pe care intentionati sa-l consumati,si asigurati-va ca nu contine diacetil (si nici “extract de drojdie”).
Sursa: viataverdeviu.ro
Acest produs chimic, numit diacetil, este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectandu-i cu o boala distrugatoare si ireversibila cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta.
Bronsiolita obliteranta este atat de rara in afara acestui context, incat a devenit mult mai cunoscuta sub numele de”popcorn pulmonar”, dupa cauza primara a bolii.
Autoritatilor de reglementare si profesionistii din domeniul sanatatii au cunoscut acest risc de zeci de ani, dar intotdeauna au presupus ca va afecta doar oameni care respira in concentratii deosebit de ridicate din fabrici. Apoi, in 2007, un om care a mancat cu regularitate doua pungi de popcorn pentru microunde in fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, intamplare ce a indicat faptul ca diacetilul intra in aer si plamani atunci cand popcornul pentru
microunde este gatit. Dornici de a-si reasigura consumatorii, cele mai multe companii producatoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor – numai pentru a-l inlocui cu substante chimice, care au aceleasi efecte.
Astazi, putem gasi inca diacetil in multe alimente si gustari aromate si chiar in unele asa-numite produse “naturale” alimentare. Asigurati-va ca cititi ingredientele de pe orice aliment pe care intentionati sa-l consumati,si asigurati-va ca nu contine diacetil (si nici “extract de drojdie”).
Sursa:
viataverdeviu.ro Citeste si: „În dulap? În altă parte nu găseai s-o ascunzi?” Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda în fapt- wowbiz.ro
Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro