Popcornul la microunde iti poate distruge plamanii! Uite cum este posibil!


Popcornul la microunde iti poate distruge plamanii! Uite cum este posibil!

S-ar putea sa te simti mai in siguranta cand vei afla ca aroma de unt din popcornul pentru microunde de obicei, vine de la un produs chimic care se gaseste in unt.

 

Acest produs chimic, numit diacetil, este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectandu-i cu o boala distrugatoare si ireversibila cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta.
Bronsiolita obliteranta este atat de rara in afara acestui context, incat a devenit mult mai cunoscuta sub numele de”popcorn pulmonar”, dupa cauza primara a bolii.
utoritatilor de reglementare si profesionistii din domeniul sanatatii au cunoscut  acest risc de zeci de ani, dar intotdeauna au presupus ca va afecta doar oameni care respira in concentratii deosebit de ridicate
din fabrici. Apoi, in 2007, un om care a mancat cu regularitate doua pungi de popcorn pentru microunde in fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, intamplare ce a indicat faptul ca diacetilul intra in aer si plamani atunci cand popcornul pentru microunde este gatit. Dornici de a-si reasigura consumatorii, cele mai multe companii producatoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor – numai pentru a-l inlocui cu substante chimice, care au aceleasi efecte.
Astazi, putem gasi inca diacetil in multe alimente si gustari aromate si chiar in unele asa-numite produse “naturale” alimentare. Asigurati-va ca cititi ingredientele de pe orice aliment pe care intentionati sa-l consumati,si asigurati-va ca nu contine diacetil (si nici “extract de drojdie”).
Sursa: viataverdeviu.ro

Acest produs chimic, numit diacetil, este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectandu-i cu o boala distrugatoare si ireversibila cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta. 



Bronsiolita obliteranta este atat de rara in afara acestui context, incat a devenit mult mai cunoscuta sub numele de”popcorn pulmonar”, dupa cauza primara a bolii.

Autoritatilor de reglementare si profesionistii din domeniul sanatatii au cunoscut  acest risc de zeci de ani, dar intotdeauna au presupus ca va afecta doar oameni care respira in concentratii deosebit de ridicate din fabrici. Apoi, in 2007, un om care a mancat cu regularitate doua pungi de popcorn pentru microunde in fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, intamplare ce a indicat faptul ca diacetilul intra in aer si plamani atunci cand popcornul pentru
microunde este gatit. Dornici de a-si reasigura consumatorii, cele mai multe companii producatoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor – numai pentru a-l inlocui cu substante chimice, care au aceleasi efecte.

Astazi, putem gasi inca diacetil in multe alimente si gustari aromate si chiar in unele asa-numite produse “naturale” alimentare. Asigurati-va ca cititi ingredientele de pe orice aliment pe care intentionati sa-l consumati,si asigurati-va ca nu contine diacetil (si nici “extract de drojdie”).

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri