Ponturi de la Chef Bontea, Florin Dumitrescu si Scarlatescu! Ce sa faci ca sa iti iasa masa de Paste de vis


Ponturi de la Chef Bontea, Florin Dumitrescu si Scarlatescu! Ce sa faci ca sa iti iasa masa de Paste de vis

Cei trei chefi iti dau sfaturi pretioase pentru masa de Paste. Iata ce trebuie sa respecti.

 

1. In ce combinatii putem gati carnea de miel astfel incat aceasta sa nu fie grea?
Sorin Bontea: Eu recomand sa combinati carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspat, leurda, untisor, ceapa verde. Primavara ne pune la dispozitie in piete multe verdeturi sanatoase.
Catalin Scarlatescu: Si eu optez tot pentru o salata verde. Si va sfatuiesc sa consumati carnea de miel in cantitati moderate.
Florin Dumitrescu: Combinati carnea de miel cu verdeturi proaspete de sezon, spanac, leurda, untisor, loboda, stevie sau cu un sos dulce-acrisor. Eu cred ca e foarte important si vinul cu care o asociem: recomand sa fierbeti carnea in vin, iar la masa sa serviti un vin potrivit.
2. Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste?
Sorin Bontea: Ouale rosii.
Catalin Scarlatescu: Eu sunt de parere ca la mesele de sarbatoare este bine sa pregatesti exact ce te face sa te simti bine. Sunt persoane care nu consuma carne de miel si o inlocuiesc cu peste, de exemplu. Sigur, ouale rosii si cozonacul sunt un simbol al acestei sarbatori si cred ca nu lipsesc de pe masa niciunui roman.
Florin Dumitrescu: Ouale rosii.
Atat. Asta e cea mai importanta traditie de Paste.
3. Ce recomandari aveti pentru cei care gatesc acasa de Paste?
Sorin Bontea: Nu sarati carnea de miel inainte de a o gati. Daca nu aveti prapure pentru drob, tapetati tava in care puneti compozitia de drob cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ouale batute.
Catalin Scarlatescu: Pentru drob, eu nu fierb organele si carnea, ci le trag la tigaie.
25% din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. In stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru ca laptele linisteste stomacul, dupa atatea preparate cu ceapa si usturoi.
Florin Dumitrescu: Alegeti cu grija vinul pentru masa de Paste. Exista anumite soiuri care insotesc perfect carnea de miel si altele care se asorteaza cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a gati carnea de miel este sa puneti o bucata de carne la cuptor cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu.
Sursa: wowbiz.ro

1. In ce combinatii putem gati carnea de miel astfel incat aceasta sa nu fie grea?

Sorin Bontea: Eu recomand sa combinati carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspat, leurda, untisor, ceapa verde. Primavara ne pune la dispozitie in piete multe verdeturi sanatoase. 

Catalin Scarlatescu: Si eu optez tot pentru o salata verde. Si va sfatuiesc sa consumati carnea de miel in cantitati moderate. 

Florin Dumitrescu: Combinati carnea de miel cu verdeturi proaspete de sezon, spanac, leurda, untisor, loboda, stevie sau cu un sos dulce-acrisor. Eu cred ca e foarte important si vinul cu care o asociem: recomand sa fierbeti carnea in vin, iar la masa sa serviti un vin potrivit.

2. Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste?

Sorin Bontea: Ouale rosii.

Catalin Scarlatescu: Eu sunt de parere ca la mesele de sarbatoare este bine sa pregatesti exact ce te face sa te simti bine. Sunt persoane care nu consuma carne de miel si o inlocuiesc cu peste, de exemplu. Sigur, ouale rosii si cozonacul sunt un simbol al acestei sarbatori si cred ca nu lipsesc de pe masa niciunui roman.
Florin Dumitrescu: Ouale rosii. Atat. Asta e cea mai importanta traditie de Paste.

3. Ce recomandari aveti pentru cei care gatesc acasa de Paste?

Sorin Bontea: Nu sarati carnea de miel inainte de a o gati. Daca nu aveti prapure pentru drob, tapetati tava in care puneti compozitia de drob cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ouale batute. 

Catalin Scarlatescu: Pentru drob, eu nu fierb organele si carnea, ci le trag la tigaie. 25% din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. In stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru ca laptele linisteste stomacul, dupa atatea preparate cu ceapa si usturoi. 

Florin Dumitrescu: Alegeti cu grija vinul pentru masa de Paste. Exista anumite soiuri care insotesc perfect carnea de miel si altele care se asorteaza cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a gati carnea de miel este sa puneti o bucata de carne la cuptor cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu. 

Sursa: wowbiz.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Meniu rapid și ieftin pentru Revelion. Lista cu tot ce trebuie să cumperi 

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

CITEȘTE: De ce toarce pisica atunci când o mângâi

Viviana Sposub, pregătită să îngroape clasamentul „Bravo, ai stil! Celebrities”. Îi va lua locul Ralucăi Dumitru? „Vreau să fiu eu acolo!”

Bogdan Mocanu și Jador nu mai sunt prieteni! Ce a spus marele câștigător de la Puterea dragostei : „Jador a murit pentru mine”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de miercuri, 8 decembrie 2021, anuntul ANM: lapovita!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri