Ponturi care te ajută să fii angajat de la primul interviu. „Prima privire o arunc către ochii candidatului în momentul în care îi strâng mâna.”


Aflați din rândurile următoare care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de reușită la un interviu.


In articol:

Un interviu poate constitui pentru mulți dintre noi

o experiență stresantă, care necesită o lungă și bună pregătire și nu mereu se materializează într-un job. Ei bine, ații, în schimb, pășesc încrezători și cu zâmbetul pe buze în fața recrutorului și au parte de succesul de a fi angajați încă de la primul interviu.

Există o serie de greșeli pe care unii dintre noi le comitem la interviul de angajare. De asemenea, există și unele ponturi de care trebuie să ținem cont pentru a avea parte de o experiență reușită în cadrul unui interviu de angajare.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face la un interviu de angajare

Citește și: Structura unui interviu de angajare. Ce trebuie să faci la un interviu de angajare

Ponturi care te ajută să fii angajat de la primul interviu

Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face la un interviu de angajare și cum trebuie să le eviți.

Nu te informezi suficient

Este foarte important să te duci la un interviu pregătit. De aceea, trebuie să știi în primul rând lucrurile importante despre compania la care aplicați. Recomandarea este să citiți mai mult decât este scris pe site-ul companiei. Verificați informațiile din mediul online, știrile, comunicatele de presă și alte detalii de pe social media referitoare la compania respectivă.

Nu citești cu atenție descrierea postului

Multe persoane se duc la interviu fără să știe exact ce presupune jobul respectiv pentru care aplică. De aceea, este foarte important să citiți cu atenție, rând cu rând descrierea jobului pentru a înțelege cât mai bine ce își dorește angajatorul. Totodată, recomandat este să pregătiți cel puțin 3-4 experiențe concrete care să demonstreze competența voastră și abilitățile în acel domeniu.

Oferiți răspunsuri irelevante

Citește și: Nu reușești sa îți găsești job? Găsești aici câteva sfaturi despre cum sa supraviețuiești

Ponturi care te ajută să fii angajat de la primul interviu

În cadrul unui interviu reușit este foarte important să oferiți răspunsuri concrete și relevante la întrebările legate de realizările voastre profesionale. Nu vă pierdeți în detalii și cursuri pe care le-ați urmat dacă știți că nu sunt relevante pentru jobul la care aplicați. De asemenea, angajatorul vrea să știe mai multe despre ce știți să faceți și ce vă recomandă pentru poziția respectivă.

Nu oferiți suficientă atenție la limbajul nonverbal

În cadrul unui interviu de angajare trebuie să fiți foarte atenți la contactul vizual cu angajatorul. De asemenea, asigurați-vă că aveți o poziție adecvată pe scaun. Nu dați dovadă nici de o atitudine prea relaxată, dar încercați să nu fiți nici prea tensionat.

Nu aveți o ținută adecvată

Felul în care v-ați îmbrăcat este primul lucru pe care îl observă angajatorul. De aceea, trebuie să aveți o ținută corespunzătoare pentru un interviu de angajare, Renunțați totuși la ținutele prea formale, dar țineți cont și de faptul că nu este potrivit să vă duceți la un interviu în pantaloni scurți.

Mare atenție și la machiaj. Adoptați un look curat, natural, fără culori țipătoare și fără prea multe accesorii.

Cum trebuie să arate un CV convingător

Citește și: Ce articole vestimentare presupune o ținută office și ce nu ar trebui să includă niciodată?

Ponturi care te ajută să fii angajat de la primul interviu

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, Cristina Anghel, manager în resurse umane, a oferit mai multe detalii despre ce ar trebui să scrie angajații într-un CV astfel încât să-i stârnească interesul angajatorului.

 „ Scopul acestei mini biografii este să ne aducă în situația în care să avem oportunitatea unui interviu cu un recrutor sau cu un manager de departament, astfel încât să putem detalia ce am scris acolo .”, spune specialistul în domeniu.

De aceea, este foarte important să conștientizăm că discuția pe baza experienței profesionale se va duce pe marginea a ceea ce candidatul a redat cronologic în CV. Astfel, specialistul în domeniu recomandă ca CV nostru să nu fie mai mare de o pagină și jumătate în format A4 și să conțină doar detalii relevante.

Acesta trebuie să fie scurt, concis și să reflecte realitatea. De asemenea, trebuie să adaptăm CV-ul în funcție de rolul pe care îl vizăm.

Pot fi roluri care se pretează a fi învățate într-o anumită zonă. Calitatea asta de a învăța rapid se caută .”, spune specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Top 3 lucruri la care să te aștepți de la un studio de videochat bun

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt tipurile de contracte de muncă. „Nu mai există cărți de muncă. Acum cu toții avem contracte individuale de muncă”

Tinerii care au peste 18 ani vor primi lunar 2.500 de lei. În ce circumstanțe se vor da acești bani. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri