Poluare excesivă în București. Ard bazinele de acumulare din fosta fermă de porci


Stațiile de monitorizare a calității aerului au arătat astăzi, 8 Aprilie, depășiri ale limitei de poluare. Multe persoane au descris în Capitală fum înnecăcios și miros de ars.


In articol:

Datele înregistrate în dimineața de 8 Aprilie, indicau un nivel „foarte ridicat” de poluare, la majoritatea stațiilor de monitorizare a aerului. Zeci de oameni s-au plâns că aerul din Capitală este irespirabil, că miroase a fum și că în anumite zone periferice, se simte fum înnecăcios.

Citeste si: Ordonanța 8, în pregătire. Ce se știe până acum despre noile măsuri care vor fi luate

Acesta nu este primul episod de poluare de acest tip în București. La începutul lunii martie, limita admisă de poluare a fost depășită de până la 12 ori în unele zone din Capitală.

poluare excesivă în bucurești, fermă de porci, 8 aprilie, incendiu periș, miros de ars
poluare excesivă în bucurești, fermă de porci, 8 aprilie, incendiu periș, miros de ars

Poluarea excesivă, cauzată de un incendiu. Ard bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci de la Periș

Garda Națională de Mediu a realizat o postare pe Facebook, în care a precizat că suprafața pe care incediul se întinde este de 30.000 de metri pătrați. „Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată”, au menționat purtătorii de cuvânt ai instituției.

Citeste si: Anunț de ultim moment privind șomajul tehnic. „Începem primele plăți”

Mai muli decât atât, Ministrul Mediului a explicat că fumul înnecăcios se datorează arderii mocnite a resturilor și că încă se lucrează pentru stingerea acestui incendiu.

„Avem un incendiu de vegetație. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific și fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și evident de noi, cei din București, ca urmare a vitezei și direcției vântului”, a mărturisit Costel Alexe, Ministrul Mediului, potrivit Digi 24.

„Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a continuat politicianul.

Citeste si: Interdicții de Paște. Ce nu vor avea voie să facă românii de sărbătorile pascale


Abonează-te pe

Citește și:

Ordonanța 8, în pregătire. Ce se știe până acum despre noile măsuri care vor fi luate

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Interdicții de Paște. Ce nu vor avea voie să facă românii de sărbătorile pascale

Coronavirus România. Adrian Streinu-Cercel, despre cât vom mai sta în casă: „15 mai înseamnă vârf al incidenței”

Raed Arafat, apel îngrijorător către români: „Riscul este să apară focare pe care nu mai putem să le controlăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri