Coronavirus România. Adrian Streinu-Cercel, despre cât vom mai sta în casă: „15 mai înseamnă vârf al incidenței”


Coronavirus România. Adrian Streinu-Cercel, despre cât vom mai sta în casă: „15 mai înseamnă vârf al incidenței”

Ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel despre câte zile ar trebui să mai stăm izolați în casă. Despre câte săptămâni este nevoie pentru a rezolva problema.


In articol:

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări de ultimă oră cu privire la epidemia de coronavirus din România. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” este de părere că, în contextul aplicării măsurilor de urgență, la începutul lunii iunie am putea reveni la normal și ne-am putea relua activitățile.

„15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3. Desigur, acest lucru depinde de toți românii și, mai ales, de modul în care înțeleg faptul că trebuie să stea în case, pentru a evita răspândirea infectării cu Covid-19.

Citeste si: Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, avertisment teribil despre epidemia de coronavirus! ”Vom avea epidemie până în 2021”

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil.

Trebuie convocat CSAT”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în emisiunea lui Marius Tucă de pe mediafax.ro.

Citeste si: Grupa de sânge cu riscul cel mai mare de a se infecta cu coronavirus


“Categoric”, a mai răspuns medicul la întrebarea dacă la începutul lui iunie s-ar putea relua activitatea în România.

De ce poartă Streinu-Cercel mască în casă

„Avem câteva avantaje. Virusul a transpus ce poate să facă și a dat din mânecă toți așii. Acum trebuie să folosim toți așii împotriva virusului. Trebuie să decontaminăm zonele și să inactivăm virusul. Acum este treaba autorităților să intervină cu mașini să spele tot orașul. Trebuie să folosim apa și săpunul din abundență.

Citeste si: Coronavirus mai face o victimă! O femeie de 70 de ani a murit la Iași

În casă fac curat cu masca pe figură. După ce am terminat de făcut curat, masca trebuie aruncată la gunoi și dusă la pubelă. În felul asta decontaminăm propriul habitat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, în cadrul unei emisiuni TV.


Abonează-te pe

Citește și:

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Ilinca Vandici, reguli pentru educația fiului său. Ce își dorește vedeta pentru micuțul Zian?

Festival la parastasul Ionelei Prodan! Muzică și mâncare pe mormântul artistei de muzică populară

Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, avertisment teribil despre epidemia de coronavirus! ”Vom avea epidemie până în 2021”

Gigi Becali nu le mai face cadou fiicelor sale câte o mașină, din cauza pandemiei de coronavirus: „Pe mine nu mă mai interesează lucrurile materiale. Mă debarasez de ele. Oricum...

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
 Duminică, de la ora 14:30, la "Asta-i România!",  povestea impresionantă a copiilor care merg la scoală în vârf de munte
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri