Ordonanța 8, în pregătire. Ce se știe până acum despre noile măsuri care vor fi luate


Ordonanța 8. Autorităție pregătesc, miercuri, o nouă Ordonanță Militară. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Internelor, Marcel Vela.


In articol:

  Ordonanța 8. Cel mai probabil, conținutul noii ordonanțe va fi anunțat în cursul zilei de miercuri.

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunţă că autorităţile vor adopta o nouă ordonanţă militară în care va fi prevăzută obligativitatea de redeschidere a pieţelor, astfel încât micii agricultori să poată să îşi vândă marfa. Oros spune, de asemenea, că ministerul de resort a pus la punct o platformă în care producătorii agricoli pot să anunţe producţia de care dispun, astfel încât magazinele să poată cumpăra

  de la ei.

  Citeste si: Iohannis: România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare. Eu voi sta acasă de Paşte şi vă îndemn să faceţi la fel

  Ordonanța 8. Conform unor surse oficiale, noua ordonanță ar aduce și restricții și mai aspre pentru românii rămași peste hotare și care și-ar dori să reivină în țară pentru Paște.

  De asemenea, urmează a fi anunțate decizii legate de slujbele religioase ce vor avea loc de Rusalii și de Paște.

  Ordonanța 8

  Citeste si: Bucureşti: 20 dosare penale pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată, după ce mai multe persoane au fost depistate circulând pe stradă cu adeverinţe false de la angajatori

  Ce a declarat ministrul Agriculturii despre noua ordonanță

  Ordonanța 8. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunţă că autorităţile vor adopta o nouă ordonanţă militară în care va fi prevăzută obligativitatea de redeschidere a pieţelor, astfel încât micii agricultori să poată să îşi vândă marfa. Oros spune, de asemenea, că ministerul de resort a pus la punct o platformă în care producătorii agricoli pot să anunţe producţia de care dispun, astfel încât magazinele să poată cumpăra de la ei.

  Adrian Oros spune că, după prima perioadă a pandemiei, în care populaţia a cumpărat multe alimente, s-a ajuns în situaţia ca cei din agricultură şi din industria alimentară să adune stocuri de carne de vită, lapte, peşte. 

  Citeste si: Ministerul Sănătăţii: În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate aproape 150.000 de cutii Euthyrox, loturi care deja au fost eliberate din Germania

  Ordonanța 8

  Ordonanța 8. ”Principala cauză este modificarea comportamentului consumatorului. O parte din pieţe au fost închise şi de acea am făcut apel, încă de la începutul crizei, către toate administraţiile publice locale, să lase pieţele deschise pentru să sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să îşi vândă produsele, mai ales produsele de sezon.(..) Dacă magazinele de colţ de stradă pe 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Şi am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor cu asigurarea, sigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a afirmat ministrul Agriculturii, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus. 

  El a spus că nu s-a pus, până în prezent, problema unei crize alimentare, dar că statele trebuie să ia măsuri şi pentru un astfel de scenariu.

  "Până acum nici în România, nici în Uniunea Europeană nu sunt semne ale acestei crize (alimentare- n.r.), dar orice stat responsabil trebuie să se gândească foarte bine pentru că nu putem estima cât timp va dura această criză medicală, dacă va dura foarte mult cu siguranţă afectează economia şi agricultura. Deocamdată pe datele pe care le avem nu se pune problema unei crize alimentare. Noi, ca şi stat, trebuie să ne gândim foarte bine ce vom face”, a mai spus ministrul Agriculturii.

  Citeste si: Avertismentul lui Raed Arafat: „Încă nu am trecut hopul. Noi încă ne pregătim”

  El susţine că a cerut simplificarea procedurilor de acordare a subvenţiilor către agricultori şi efectuarea acestora preponderent online, dar şi acordarea acestora subvenţii mai devreme de luna septembrie, aşa cum s-a întâmplat până acum.

  "P regătim nişte scheme de ajutor de stat, pentru că asta ne permite Comisia, să acordăm ajutor din banii noştri, nu din bani europeni(...) pe nişte scheme de sprijin acolo unde vom avea pierderi de venituri. De aceea monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în activitatea din agricultură şi industria alimentară(...) să venim cu compensări în momentul în care aceste pierderi se constată, deocamdată suntem la începutul fenomenului, monitorizăm, facem calcule şi vom interveni exact acolo unde este necesar”, a mai afirmat Adrian Oros. 

  Citeste si: S-a făcut dosar penal în cazul măștilor de protecție achiziționate de Guvernul României cu 12 milioane de euro! O firmă specializată în distribuția băuturilor alcoolice a primit contractul uriaș!

  El susţine că ministerul a pus la punct o platformă destinată micilor agricultori, prin intermediul căreia aceştia să poată vinde marfa.

   

  "Anul acesta problema vânzării este mult mai mare. De aceea, pe de o parte am făcut apel la deschiderea pieţelor şi pe de altă parte am venit în ajutorul lor cu o platformă. În aceste săptămâni sunt zeci de tone, poate sute de tone de legume care stau neridicate şi atunci am făcut această platformă în care fiecare poate să-şi pună datele de contact şi cantităţile de legume, iar noi i-am îndrumat pe retaileri să se deplaseze către zonele respective şi să se aprovizioneze de acolo”, a adăugat ministrul.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Horoscopul banilor pentru săptămâna 17-23 mai.

  Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

  Cu ce se curăță argintul

  Horoscopul dragostei pentru săptămâna 17-23 mai.

  Audrey Hepburn, simbolul eleganței și al feminității. Drama celei mai frumoase femei din istorie

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Pentru tine

  Când pică Constantin și Elena 2021

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri