Plante care înfloresc toată vara. Bucură-te de prospețimea lor întreg sezonul!

Plante care înfloresc toată vara

Plante care înfloresc toată vara

Află din rândurile următoare care sunt plantele pe care le poți avea în grădina ta vara aceasta.

Odată ce vara își face simțită prezența, căldurile abundente îi împiedică pe grădinari să petreacă mult timp în grădină, ocupându-se de plantele lor. Cu toate acestea, vara avem o paletă largă de plante de unde putem alege, care înfloresc întreg sezonul și nu necesită prea multă îngrijire. Descoperă din rândurile următoare care sunt acestea și bucură-te de mireasma și frumusețea lor întregul sezon.

Petunia

Citește și: Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai bune plante pe care le poți avea în baie

Petuniile sunt unele dintre cele mai cunoscute și îndrăgite flori de vară. Acestea au o durată mare de înflorire, care începe chiar la mijlocul primăverii și durează până la sfârșitul toamnei.

Astfel, toată vara vă veți putea bucura de frumusețea lor. Paleta largă de culori vă oferă numeroase posibilități de alegere, astfel încât vă puteți transforma curtea într-un spectacol de culoare. Aceste plante sunt excelente pentru ghivecele suspendate și rezistă foarte bine în locurile însorite. Asigurați-vă că au un sol bine drenat și udați-le regulat. De asemenea, pentru a beneficia de flori frumoase și colorate cât mai mult timp, folosiți un îngrășământ special.

Zinnia

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Zinniile, la rândul lor sunt unele dintre cele mai versatile flori de vară. Acestea iubesc căldura și vin într-o paletă largă de culori. De asemenea, există soiuri de zinni cu o singură floare sau cele „bătute”, a căror floare formează un fel de buchet. În privința îngrijirii, au nevoie de udare în mod regulat și mult soare.

Gillardia

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Gillardia este o altă plantă care înflorește pe tot parcursul sezonului călduros. Această plantă se caracterizează prin petale galbene, a căror centru vine cu un strop de maro și ruginiu. De asemenea, sunt foarte rezistente, iar solul sărac și neglijența le fac să înflorească pe întreg parcursul sezonului. Astfel, sunt perfecte pentru zone ale grădinii mai puțin îngrijite.

Totodată, trebuie să țineți cont că dacă înlăturați florile uscate, vor înflori din nou.

Hortensii

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Hortensiile sunt fără doar și poate unele dintre cele mai spectaculoase flori de grădină. Acestea se caracterizează prin abundența de flori, care încep să își facă simțită prezența încă din primăvară și persistă pe întreg parcursul verii.

Hortensiile se înmulțesc prin butași și trebuie amplasate cu atenție, fiind mai pretențioase decât plantele enumerate anterior. Ele preferă soarele de dimineață și umbra după-amiaza.

Hibiscus

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Această plantă este cunoscută și ca trandafirul japonez sau chinezesc. Hibiscus înflorește în diverse nuanțe de roz, piersică, roșu, galben sau mov. Chiar dacă florile nu au o perioadă lungă de rezistență, acestea apar constant, astfel încât, înlăturarea florilor uscate contribuie la accelerarea înfloririi următoare.

Acestea apar încă de la sfârșitul primăverii, până când dă înghețul.

Din punct de vedere al cultivării, hibiscus are nevoie de un sol bogat în nutrienți, bine drenat și amplasat într-o locație însorită. În zilele caniculare, hibiscus are nevoie de puțină umbră după-amiaza. De asemenea, solul trebuie să fie păstrat umed, iar udarea să fie una regulată.

Coreopsis

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dana Roba, cutremurată la priveghiul Ancăi Molnar. Ce mesaj emoționant a transmis make-up artista pentru familia Ancăi- kanald.ro

Citește și: Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu- stirilekanald.ro

Coreopsis este o altă plantă de care te vei putea bucura pe întreg parcursul verii. Aceste plante sunt apreciate pentru florile lor vibrante și pentru capacitatea lor de a atrage polenizatori precum albinele și fluturii. Coreopsis are flori de obicei galbene, deși unele specii pot avea și flori roz, roșii sau bicolore. Florile sunt de obicei asemănătoare cu margaretele, cu petale radiante și centru maroniu. Aceste plante preferă locațiile însorite și solurile bine drenate, dar sunt adaptabile la o gamă largă de condiții de sol. De asemenea, este o plantă relativ ușor de întreținut, care necesită udare regulată până când este bine stabilită, după care poate tolera perioade scurte de secetă.

Gălbenele

Plante care înfloresc toată vara
Plante care înfloresc toată vara[Sursa foto: freepik]

Gălbenele franceze sunt plante excelent de cultivat în grădinile cu legume, deoarece țin departe dăunătorii. Aceste plante iubesc vremea caldă și înfloresc continuu încă din primăvară, până la primul îngheț. Mai mult decât atât, sunt ușor de cultivat din semințe și nu necesită o foarte mare îngrijire, doar să fie așezate în zone însorite și udate în mod regulat.

Echinacea

Echinaceea este o plantă care, pe lângă florile sale spectaculoase, care apar pe întreg parcursul sezonului cald, are și numeroase proprietăți medicinale. Astfel, florile plantei pot fi recoltate și uscate pentru ceai.

 

 Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Cum să organizezi un picnic de poveste. Tot ce ai nevoie pentru un moment de relaxare în natură

În această seară, de la ora 20:00, în serialul “O dragoste”, Fatih nu îl vrea pe Giray în viața frumoasei Doga

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies