Plan de exercitii fizice pentru incepatoare!


Daca nu esti o iubitoare a sportului, atunci stii ca ai face orice ca sa eviti sala de fitness, transpiratia sau febra musculara.

Dar stii si ca sportul nu este doar recomandat, ci necesar unei vieti sanatoare si ca mai devreme sau mai tarziu ii vei simti lipsa pe pielea ta.

Trebuie sa stii ca pana si exercitiile fizice scurte sunt de preferat lipsei totale de miscare.

Incepe cu o activitate pe care iti place sa o faci. Ca regula generala, cand faci exercitii fizice, trebuie sa simti efortul, dar nu intr-o asemenea masura incat sa nu mai ai suflu deloc. Deci daca vezi ca gafai dupa cateva minute, opreste-te. Inseamna ca faci un efort prea mare.

Iata, asadar, un plan de exercitii fizice pentru incepatori, recomandat de Dr. Gillian McKeith!

Mersul pe jos - Pentru a practica acest “sport” nu-ti trebuie vreo pricepere, nici un echipament special. Poti s-o faci oricand si este gratis! Daca faci plimbari regulate si pe o durata suficienta, acestea pot fi la fel de benefice ca si activitatile mai viguroase.

Cum sa incepi?
•    Fa plimbari de cate 10 minute, de doua ori pe zi.
•    Progreseaza treptat
•    Mergi pe jos in fiecare zi
•    Parcurge distante din ce in ce mai mari
•    Mergi din ce in ce mai repede
•    Mergi si roteste-ti bratele in acelasi timp
•    Urca una sau doua pante nu prea abrupte
•    Urca pante mai abrupte

In mod ideal, ar trebui sa ajungi la plimbari de o ora. Poti sa fragmentezi aceasta ora in trei plimbari de 20 de minute, una inainte de micul dejun, alta inainte de pranz si inca una inainte de cina.

Inotul - Pentru majoritatea oamenilor, mai ales pentru cei supraponderali, inotul este chiar mai bun decat mersul pe jos.

Incepe prin a merge la bazinul de inot de doua ori pe saptamana pentru a inota lejer timp de 15 minute. Incepe cu o lungime de bazin apoi creste treptat numarul si viteza intotului.

Propune-ti sa ajungi la 30 de minute pe zi, sau 45 de minute de doua sau de trei ori pe saptamana.

Ce sa faci inainte de si dupa exercitiile fizice:

Ai grija sa bei suficiente lichide inainte de a-ti face exercitiile, altfel risti sa te deshidratezi si sa te alegi cu o durere de cap!

Incepe orice repriza de exercitii cu o incalzire de 5-10 minute. In acest timp, mai intai intinde-ti usor muschii si apoi intensifica treptat nivelul activitatii. De exemplu, incepe cu un mers lejer si iuteste pasul!

Catre sfarsitul exercitiului fizic, redu intensitatea pe durata a 5 sau 10 minute. Daca ai alergat, incetineste pana la pas de plimbare inainte de a te opri. Intinde-ti muschii si lasa pulsul sa revina la normal. Poti face aceleasi miscari ca si la incalzire!
Afla mai multe pe: www.csid.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

6 modele de sandale la modă anul acesta

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri