Multe gospodine folosesc coaja de lamaie pentru a da aroma anumitor deserturi, însa aceasta este foarte toxica, dupa cum au descoperit specialistii de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.
La o simpla citire a etichetei de pe o punga cu lamai importate din Spania putem afla ca acestea au fost tratate cu trei tipuri de pesticide, respectiv imazalil, pirimetanil si procloraz.
De asemenea, pentru ca efectul pesticidelor sa se mentina o perioada mare de timp s-au folosit si doi aditivi E 903 si E 904, respectiv ceara de carnauba (folosita pentru ceruirea fructelor) si shellacul, un agent glazurant obtinut din anumite specii de insecte.
Aceste substante afecteaza grav ficatul, rinichii si sistemul nervos central, prin urmare renuntati la coaja de lamaie sau spalati temeinic lamaile înainte de a le folosi în bucatarie.
Sursa: Realitatea.net
Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro