Pensionarele cu venituri sub 1800 de lei au parte de vești bune! Ce sumă vor avea pe card de la 1 august 2023

Pensionarele cu venituri sub 1800 de lei au parte de vești bune! Ce sumă vor avea pe card de la 1 august 2023
Pensionarele cu venituri sub 1800 de lei au parte de vești bune! Ce sumă vor avea pe card de la 1 august 2023

Într-un context dezechilibrat și într-un mediu economic și social imprevizibil, există vești pozitive pentru românii cu pensii mici, dar care ridică și o întrebare importantă: "De unde va obține guvernul fondurile necesare?".

Cu toate acestea, momentan lăsând răspunsul în suspensie, vom afla suma pe care o vor primi pe cardurile lor începând cu 1 august 2023, conform anunțului oficial făcut de autorități.

Citește și: Ce categorie de pensionare va primi mai mulți bani începând cu această lună. Anunț de ultim moment

Vești bune pentru românii cu pensii mici

În prezent, coaliția de guvernare condusă de Marcel Ciolacu se confruntă cu una dintre cele mai grave crize bugetare cauzate de un deficit record înregistrat. Este un moment extrem de dificil, mai ales că, potrivit surselor, în Palatul Victoria se poartă negocieri intense și dezbateri pentru identificarea de noi măsuri care să acopere acest deficit record din bugetul statului.

Discuțiile dintre membrii coaliției se concentrează în jurul posibilelor creșteri de taxe și impozite, cum ar fi o potențială majorare a TVA-ului la cel puțin 22%, precum și majorarea accizelor la produsele din tutun și alcool.

Această întrebare este de mare relevanță și este adusă în discuție de majoritatea specialiștilor și analiștilor economici, având în vedere contextul descris anterior.

Cu toate că nu există un răspuns definitiv, există vești îmbucurătoare pentru românii cu pensii mici, însă acestea nu se referă la o majorare a pensiilor, ci la ajutoarele pe care aceștia le primesc prin intermediul programelor sociale inițiate de guvernul anterior.

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Primesc mai mulți bani pe card de la 1 august 2023

Potrivit documentelor aprobate și cadrului legislativ, această măsură se aplică pensiilor sub suma de 1.800 de lei. În plus față de banii primiți pe cardurile sociale în luna precedentă, care reprezintă a treia tranșă, urmează să fie distribuită a patra tranșă, începând cu 1 august.

Conform informațiilor disponibile, aceasta se referă la voucherele pentru alimente de bază, precum și la cele pentru masă caldă.

„Pensionarii sistemului public de pensii, inclusiv cei înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, eligibili dacă veniturile nete lunare înregistrate în 2022 sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei și în 2023 sunt fie mai mici, fie egale cu 1.700

lei ”, a spus Marcel Ciolacu.

În plus față de aceste categorii de pensionari, fondurile vor fi alocate și altor grupuri sociale defavorizate, iar sumele alocate variază în funcție de criterii predefinite. De asemenea, Marcel Ciolacu a propus introducerea unor noi măsuri sociale similare, cel târziu până la sfârșitul acestui an sau în anul următor.

Se propune introducerea unor vouchere de vacanță pentru elevi, vouchere pentru servicii de after-school și vouchere în valoare de cel puțin 2.500

de lei pentru analize și consultații medicale destinate pensionarilor și viitoarelor mame. De asemenea, se planifică programe sociale pentru cel puțin 1,5 milioane de pensionari, prin care să li se ofere mese calde, alimente și asistență medicală la domiciliu.

În privința acestor măsuri, rămâne de văzut dacă vor fi majorate taxe și impozite, precum și dacă se va aproba o eventuală creștere a TVA-ului, în cadrul ședinței guvernamentale care va avea loc săptămâna viitoare.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Citește și: Veste bună pentru femeile cu venituri reduse! Ultimele informații despre voucherele sociale

 

 

 Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

„Și până la urmă am stat și m-am gândit că, într-un fel, m-am bucurat că nu am avut bani!” Mircea Solcanu a vorbit despre decesul mamei sale

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies