Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic
Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

Il alegi pe cel "light"

Toate tipurile de ulei de măsline au cam acelaşi număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii şi 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul "light" se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare şi aromă.

Nu citesti eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece.

,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Simptome care nu trebuie ignorate

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?

Catalin Crișan a confirmat! Artistul este, din nou, un bărbat singur. Motivul real pentru care s-a despărțit de iubită: "Viața merge mai departe"

Alimente contrafacute. Lista celor mai consumate

Horoscop 2 mai 2025: Minivacanța de 1 Mai nu se termină pentru Raci! Zodia care va fi surprinsă cu o sumă mare de bani

Restaurant mistuit de flăcări. Cel puțin 22 de oameni au murit


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies