Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic


Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

Il alegi pe cel "light"

Toate tipurile de ulei de măsline au cam acelaşi număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii şi 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul "light" se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare şi aromă.

Nu citesti eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece.

,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Ai mereu degetele reci? Uite ce boli poti sa ai

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Simptome care nu trebuie ignorate

Alimente contrafacute. Lista celor mai consumate

Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Cu ce se scoate guma de mestecat de pe covor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri